Ovesná kaše je úžasné jídlo, protože obsahuje hodně energie, dobře se tráví a navíc můžeme vymyslet spoustu kombinací a chutí pro její zpestření. Dnes si připravíme ovesnou kaši s banánem a kokosem, která zasytí na dlouhou dobu a chutná skvěle. Kaše je v tomto receptu hustější, kdo má rád řidší kaši, stačí přidat víc mléka.
Dobrou chuť! :-)
Jak na to?
1
Vločky zalijeme mlékem a dáme vařit na sporák.
2
Přivedeme k varu a vaříme cca 2 minuty na slabém stupni a následně odstavíme ze sporáku.
3
Do kaše přimícháme strouhaný kokos, med a rozmačkaný banán.
4
Pořádně promícháme a nalijeme do misek.
5
Ozdobíme kolečky sušeného banánu, kokosovými lupínky a brusinkami.
Tip: Místo klasického kravského mléka můžeme použít i mandlové nebo sójové mléko. Kaši si můžeme ozdobit i jinými ingrediencemi.
Výživové hodnoty na 1 porci:
247 kcal
1034 kJ
T:
8 g
B:
8 g
S:
35 g
V:
4.5 g
Přeju ti příjemné vstávání a pěkný start do nového dne, například i s touto kaší. ;-)
Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov