Horká krémová kaše z ovesných vloček je jednou z nejvíce uklidňujících a nejpříjemnějších snídaní na světe, která nikdy nezevšední. Jelikož sezóna jablek je v plném proudu, zdálo se mi správné vytvořit podzimní inspiraci na voňavou jablečno-ovesnou kaši. Jestli máš to štěstí, že ti roste jabloň na zahradě, nebo znáš někoho, kdo ji má, udělej si zásoby a připrav si domácí jablečné pyré, které použiješ i v tomto receptu.
Já jsem dostala výslužku voňavých jablek od manželových rodičů. Tyto ovesné vločky si zamiluješ, protože se snadno připravují, jsou dobré teplé i studené, jsou krémové, výživné a přirozeně sladké.
Tip: Tato snídaně voní jako Vánoce, takže jestli tě začne chytat vánoční nálada, víš, co si máš ráno přichystat.
Jak na to?
1
Všechny ingredience přidáme do hrnce a přivedeme k varu.
2
Snížíme na mírnou teplotu a vaříme 5–10 minut, dokud kaše nezhoustne.
3
Vybereme hvězdičky badyánu a ovesné vločky rozmixujeme dohladka.
4
Na přípravu restovaných jablek přidáme jablka, skořici a vodu do malé pánvičky. Ohříváme na mírném ohni 5 minut a jemné mícháme.
Tip: Vločky můžeme podávat s libovolným ovocem, ořechy, hořkou čokoládou nebo ořechovým máslem či domácí granolou.
Dobrou chuť! :-)
Dopřejte svému tělu nejen výborné a zdravé jídlo, ale také pohyb, který dá tvému tělu zabrat.
A víš o tom, že na tebe v našem e-shopu čeká i naše novinka? Neboj se zapotit a dát si do těla.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz