Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Cvičení
Všeobecné
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Ovesná kaše s jablkem, skořicí a zázvorem

15 min
2 porce
ovesná kaše

Potřebujeme: 

  • ½ hrnku ovesných vloček (nebo bezlepkových vloček)
  • ½ hrnku mléka (já jsem použila ovesné)
  • ½ hrnku vody
  • 3 hvězdičky badyánu nebo mletého koření, množství podle chuti
  • 3 lžíce chia semínek
  • ½ lžičky zázvoru
  • 2 lžičky mleté skořice
  • ½ hrnku jablečného pyré (nebo strouhaného jablka)
  • 2–3 lžíce domácího medu nebo podle chuti (volitelně)
  • Poleva (volitelně):
  • 1 jablko nakrájené nadrobno
  • 1 lžičku mleté skořice
  • 2 lžíce vody
ovesná kaše

Horká krémová kaše z ovesných vloček je jednou z nejvíce uklidňujících a nejpříjemnějších snídaní na světe, která nikdy nezevšední. Jelikož sezóna jablek je v plném proudu, zdálo se mi správné vytvořit podzimní inspiraci na voňavou jablečno-ovesnou kaši. Jestli máš to štěstí, že ti roste jabloň na zahradě, nebo znáš někoho, kdo ji má, udělej si zásoby a připrav si domácí jablečné pyré, které použiješ i v tomto receptu.

Já jsem dostala výslužku voňavých jablek od manželových rodičů. Tyto ovesné vločky si zamiluješ, protože se snadno připravují, jsou dobré teplé i studené, jsou krémové, výživné a přirozeně sladké.

Tip: Tato snídaně voní jako Vánoce, takže jestli tě začne chytat vánoční nálada, víš, co si máš ráno přichystat.

Jak na to?

1

Všechny ingredience přidáme do hrnce a přivedeme k varu.

2

Snížíme na mírnou teplotu a vaříme 5–10 minut, dokud kaše nezhoustne.

3

Vybereme hvězdičky badyánu a ovesné vločky rozmixujeme dohladka.

4

Na přípravu restovaných jablek přidáme jablka, skořici a vodu do malé pánvičky. Ohříváme na mírném ohni 5 minut a jemné mícháme.

Tip: Vločky můžeme podávat s libovolným ovocem, ořechy, hořkou čokoládou nebo ořechovým máslem či domácí granolou.

kaše z ovesných vloček
jak udělat ovesnou kaši
ovesná kaše s jablky

Dobrou chuť! :-)

Dopřejte svému tělu nejen výborné a zdravé jídlo, ale také pohyb, který dá tvému tělu zabrat.

A víš o tom, že na tebe v našem e-shopu čeká i naše novinka? Neboj se zapotit a dát si do těla.

uterak
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.