Na této kaši je skvělé, že si ji můžeme připravovat různě podle jednotlivých sezón ovoce a vždy chutná skvěle. Dnes použijeme na vrch meruňky, borůvky, chia semínka nebo piniové oříšky, ale hodí se tam i jakékoliv jiné ovoce. Ke kokosu se skvěle hodí maliny, jahody nebo granátové jablko, takže fantazii se meze nekladou.
Jak na to?
1
Quinou propláchneme studenou vodou, vložíme do hrnce a zalijeme 200 ml vody. Přidáme i kokosové mléko (jen hustou část z plechovky), všechno promícháme a dáme vařit.
2
Kaši vaříme přibližně 15–20 minut, občas ji promícháme, a pokud by se nám zdála hustá, přidáme trochu vody.
3
Když je kaše hotová, přimícháme strouhaný kokos, ozdobíme ji ovocem a ořechy a servírujeme.
Tip: Doporučujeme sáhnout po kvalitní quinoi v bio kvalitě, je bohatá na aminokyseliny, vitamíny, vápník nebo železo.
Měj krásné ráno a dobrou chuť! :-)
Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov