Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Cvičení
Všeobecné
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Pečená rajčata a papriky plněné lahodnou sýrovo-brynzovou směsí

95 min
4 porce
Pečená rajčata

Potřebujeme: 

  • 250 g mozzarelly
  • 125 g brynzy
  • 1 mladou cibulku
  • hrst černých oliv
  • himalájskou/mořskou sůl
  • sladkou červenou papriku
  • 4 ks rajčat
  • 4 ks paprik
  • olivový olej
  • strouhaný parmazán
  • 4 ks celozrnné housky
Pečená rajčata

Zahrada mojí maminky je plná rajčat a paprik. Lečo už nám moc nechutná, tak jsem potřebovala vymyslet něco nového. Papriky a rajčata jsem naplnila sýrovou směsí a dala péct do trouby. Je to výborná lehká večeře nebo oběd.

Jak na to?

1

Mozzarellu nastrouháme do misky na jemném struhadle.

2

Přidáme brynzu a najemno nakrájenou mladou cibulku spolu s nakrájenými olivami.

3

Dochutíme trochou soli a červenou paprikou.

4

Všechno spolu dobře promícháme.

5

Z rajčat odřežeme vršek a lžící vyndáme vnitřek, který nakrájíme a přidáme k sýrové směsi.

6

Papriky odkrojíme u stopky a vydlabeme.

7

Sýrovou směs dobře promícháme a lžící plníme vydlabaná rajčata a papriky. Naplníme je po okraj a odkrojené vršky dáme zpátky.

8

Připravíme si alobal. Na každou papriku a rajčata zvlášť.

9

Alobal potřeme olivovým olejem a naplněné papriky a rajčata zabalíme.

10

Takto připravené je dáme do zapékací mísy a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C.

11

Pečeme cca 30 minut.

12

Potom je vyndáme, alobal otevřeme tak, aby nám nevytekla šťáva, a posypeme strouhaným parmazánem.

13

Vložíme zpět do trouby a zapékáme ještě cca 20 minut.

14

Když jsou papriky a rajčata upečená, necháme je chvilku vychladnout a můžeme servírovat.

15

Dozdobíme natí z mladé cibulky.

16

Můžeme podávat s celozrnnou houskou nebo domácím chlebem.

Tip: Jestli vám zůstane sýrová směs, můžete ji použít i jako pomazánku.

Výživové hodnoty na 1 porci (1 rajče + 1 paprika + celozrnná houska (60 g)):

495 kcal

2081 kJ

T:

23 g

B:

25 g

S:

44 g

V:

5 g

recept na plnene papriky

Ať ti chutná! 😊

Víš o tom, že i koupí členství (ročního) u nás získáváš knihu se zdravými recepty? Koukni i na další benefity, které máme pro naše členy a přidej se k nám:

zdravé recepty
Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktorka ve Fitshakeru

Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.