Zahrada mojí maminky je plná rajčat a paprik. Lečo už nám moc nechutná, tak jsem potřebovala vymyslet něco nového. Papriky a rajčata jsem naplnila sýrovou směsí a dala péct do trouby. Je to výborná lehká večeře nebo oběd.
Jak na to?
1
Mozzarellu nastrouháme do misky na jemném struhadle.
2
Přidáme brynzu a najemno nakrájenou mladou cibulku spolu s nakrájenými olivami.
3
Dochutíme trochou soli a červenou paprikou.
4
Všechno spolu dobře promícháme.
5
Z rajčat odřežeme vršek a lžící vyndáme vnitřek, který nakrájíme a přidáme k sýrové směsi.
6
Papriky odkrojíme u stopky a vydlabeme.
7
Sýrovou směs dobře promícháme a lžící plníme vydlabaná rajčata a papriky. Naplníme je po okraj a odkrojené vršky dáme zpátky.
8
Připravíme si alobal. Na každou papriku a rajčata zvlášť.
9
Alobal potřeme olivovým olejem a naplněné papriky a rajčata zabalíme.
10
Takto připravené je dáme do zapékací mísy a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C.
11
Pečeme cca 30 minut.
12
Potom je vyndáme, alobal otevřeme tak, aby nám nevytekla šťáva, a posypeme strouhaným parmazánem.
13
Vložíme zpět do trouby a zapékáme ještě cca 20 minut.
14
Když jsou papriky a rajčata upečená, necháme je chvilku vychladnout a můžeme servírovat.
15
Dozdobíme natí z mladé cibulky.
16
Můžeme podávat s celozrnnou houskou nebo domácím chlebem.
Tip: Jestli vám zůstane sýrová směs, můžete ji použít i jako pomazánku.
Výživové hodnoty na 1 porci (1 rajče + 1 paprika + celozrnná houska (60 g)):
495 kcal
2081 kJ
T:
23 g
B:
25 g
S:
44 g
V:
5 g
Ať ti chutná! 😊
Víš o tom, že i koupí členství (ročního) u nás získáváš knihu se zdravými recepty? Koukni i na další benefity, které máme pro naše členy a přidej se k nám:
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.