Tip na lehkou večeři: pečený ovčí sýr s olivami, rajčaty a červenou řepou
40 min
4 porce

Lehká a jednoduchá jídla hotová do hodiny. Ty připravuju nejradši. I Když je toto jídlo nutné péct, záleží na vás, jakou upřednostňujete zeleninu. Jestli ji máte rádi na skus, stačí 30 minut pečení. Ovčí sýr se jemně rozpustí a cibulka s olivami je příjemně křupavá. Jídlo vhodné jako lehká večeře.
Jak na to?
1
Cibuli oloupeme, nakrájíme na měsíčky a dáme do mísy.
2
Přidáme na kostky nakrájená rajčata a uvařenou řepu.
3
Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a spolu s nakrájenými olivami přidáme do mísy.
4
Dochutíme solí, pepřem a bylinkami.
5
Zalijeme olivovým olejem a dobře promícháme.
6
Takto připravenou směs vysypeme do zapékací mísy vystlané papírem na pečení.
7
Nakonec nahoru uložíme ovčí sýr pokrájený na kostky a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C.
8
Pečeme cca 30–40 minut.
9
Podáváme s opečeným chlebem.
Výživové hodnoty na 1 porci (cca 200 g + 50 g chleba):
390 kcal
1639 kJ
T:
20 g
B:
15 g
S:
35 g
V:
6 g

Ať ti chutná! 😊
Víš o tom, že i koupí členství (ročního) u nás získáváš knihu se zdravými recepty? Koukni i na další benefity, které máme pro naše členy a přidej se k nám: