Všechny

Tip na lehkou večeři: pečený ovčí sýr s olivami, rajčaty a červenou řepou

Recepty
21. sep 2023
Júlia Rašlová
40 min
4 porce
ovčí sýr recepty
Potřebujeme:
  • 1 červenou cibuli
  • 200 g rajčat
  • 200 g uvařené červené řepy (koupíte i v obchodě)
  • 4 stroužky česneku
  • 1 balení černých oliv bez pecky (70 g)
  • čerstvé bylinky
  • mořskou/himalájskou sůl
  • mletý černý pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 g ovčího sýru

Lehká a jednoduchá jídla hotová do hodiny. Ty připravuju nejradši. I Když je toto jídlo nutné péct, záleží na vás, jakou upřednostňujete zeleninu. Jestli ji máte rádi na skus, stačí 30 minut pečení. Ovčí sýr se jemně rozpustí a cibulka s olivami je příjemně křupavá. Jídlo vhodné jako lehká večeře.

Jak na to?
1
Cibuli oloupeme, nakrájíme na měsíčky a dáme do mísy.
2
Přidáme na kostky nakrájená rajčata a uvařenou řepu.
3
Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a spolu s nakrájenými olivami přidáme do mísy.
4
Dochutíme solí, pepřem a bylinkami.
5
Zalijeme olivovým olejem a dobře promícháme.
6
Takto připravenou směs vysypeme do zapékací mísy vystlané papírem na pečení.
7
Nakonec nahoru uložíme ovčí sýr pokrájený na kostky a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C.
8
Pečeme cca 30–40 minut.
9
Podáváme s opečeným chlebem.

Výživové hodnoty na 1 porci (cca 200 g + 50 g chleba):

390 kcal

1639 kJ

T:

20 g

B:

15 g

S:

35 g

V:

6 g

pečená zelenina se sýrem

Ať ti chutná! 😊

Víš o tom, že i koupí členství (ročního) u nás získáváš knihu se zdravými recepty? Koukni i na další benefity, které máme pro naše členy a přidej se k nám:

recepty
Júlia Rašlová
Redaktorka ve Fitshakeru
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.

Kategorie

ReceptyBezlepkovéVegetariánskéčervená řepa