Všechny

Perfektní zdravá snídaně v chřipkovém období: mangovo-zázvorová kaše

Snídaňové kaše a pudingy
10. feb 2022
Veronika Kašická
15 min
1 porce
mangovo-zázvorová kaše
Potřebujeme:
  • 25 g ovesných vloček
  • 10 g pohankových vloček
  • 2 dl jakéhokoliv mléka (doporučujeme kokosové)
  • 3 lžíce jemného tvarohu (příp. ricotty)
  • 1 lžičku chia semínek
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • malý kousek zázvoru
  • 1/2 zralého manga

Vyzkoušej i ty použít známou kombinaci manga a zázvoru trošku netradičně. Připrav si ovesnou kaši bohatou na pálivý zázvor, sladké mango a jemný tvaroh. Tato kombinace tě správně nastartuje do nového dne. Skvělému souladu chutí se zkrátka nedá odolat. Neváhej a vyzkoušej ji taky.

Jak na to?
1
V menším hrnci nasucho opražíme pohankové a ovesné vločky.
2
Když začnou vonět, přilijeme k nim mléko, promícháme a přivedeme k varu.
3
V tom momentu, kdy jsou vločky měkké a kaše spojená, vypneme sporák.
4
Přidáme tvaroh, chia semínka, javorový sirup a najemno nastrouhaný zázvor. Ingredience do kaše dobře vmícháme, aby semínka dobře nabobtnala.
5
Na závěr přimícháme mango nakrájené na malé kousky. Studené mango kaši ochladí a díky tomu je hned vhodná k jídlu.

TIP: Se zázvorem to na začátku raději nepřežeň. Stačí opravdu velmi malý kousek, jeho chuť bude dost výrazná.

Výživové hodnoty na 1 porci:

524 kcal

2204 kJ

T:

11 g

B:

24 g

V:

7 g

Přeju ti příjemné ráno, například i s touto kaší. Nezapomeň nám dát vědět, jak ti chutnala. 😉

Veronika Kašická
Redaktorka ve Fitshakeru
Úsměv na tváři, vařečka v ruce a stále nové nápady. Tak nějak bych se charakterizovala. Baví mě vymýšlet nové zdravé a hlavně bezlepkové recepty, na kterých si pochutná skutečně každý. Toho, že jsem komunikativní a ráda si povídám s lidmi, si můžete všimnout v rozhovorech, které pravidelně přibývají na našem blogu. Proto, jestli ti chybí motivace, rychle si nějaký přečti.

Kategorie

Snídaňové kaše a pudingyReceptySnídaněVegetariánské