Když přijdou chladné zimní dny, přijde vhod hrnek chutného horkého kakaa! Miluju chuť pomeranče a čokolády. Proto jsem se rozhodla spojit je do jednoho.
Jak na to?
1
V malém/středním hrnci ohřejeme mléko a pomerančový džus na středně nízké teplotě.
2
Přidáme kakao, med, skořici, zázvor a špetku soli, mícháme, dokud se kakao nerozpustí.
3
Snížíme teplo na minimum, aby kakao zůstalo teplé, dokud nebude připravené k podávání.
TIP: Podáváme v jednotlivých hrncích ozdobené nebo čisté.
Výživové hodnoty na 1 porci:
206 kcal
964 kJ
T:
2 g
B:
5 g
S:
37 g
V:
1 g
Ať ti chutná 😉!
A nezapomeň, i ty si můžeš osladit život s naší Fitnutkou:
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz