Hurmikaki většinou jen oloupeme a jíme jako jablka, ale jeho univerzálnost spočívá v tom, že je také úžasným doplňkem salátů, pudingů, občerstvení, případně do smoothies k doplnění živin (má vysoký obsah vitamínu A, obsahuje víc vitamínu C než hruška a téměř stejné množství draslíku jako banán) nebo jako pyré přidané do chia pudingu. Pokud máš ráda fit chia puding, můžeš si ho dopřát nejen jako rychlou snídani, ale i jako odpolední/večerní občerstvení. Pyré z hurmikaki dodává tomuto krémovému zázvorovému dezertu přirozenou sladkost.
Jak na to?
1
Do jogurtu přidáme chia semínka, med, nastrouhaný zázvor, vanilku a promícháme.
2
Necháme odstát přes noc nebo 15 minut v lednici. Pokud chceme puding trošku řidší, můžeme do něj přidat kravské nebo rostlinné mléko.
3
Před podáváním si očistíme hurmikaki a tyčovým mixérem rozmixujeme na jemné pyré.
4
Puding servírujeme do sklenic nebo pohárů buď čistý, nebo s müsli, ořechy, piškoty, sušenkami nebo kokosovými lupínky. Výběr je na každém z vás.
Výživové hodnoty na 1 porci:
258 kcal
1087 kJ
T:
13 g
B:
5 g
S:
28 g
V:
1 g
Měj krásný den! :-)
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz