Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Zázvorový fit chia puding s jogurtem a hurmikaki: tato kombinace chutí si tě získá

15 min
4 porce
fit chia puding

Potřebujeme: 

  • 500 g kvalitního bílého jogurtu
  • 4 lžičky chia semínek
  • 2 lžíce domácího medu
  • 1 lžičku najemno nastrouhaného zázvoru
  • ½ lžičky vanilky
  • 3 hurmikaki
  • na dochucení oblíbené müsli, ořechy, piškoty, sušenky, kokosové lupínky...
fit chia puding

Hurmikaki většinou jen oloupeme a jíme jako jablka, ale jeho univerzálnost spočívá v tom, že je také úžasným doplňkem salátů, pudingů, občerstvení, případně do smoothies k doplnění živin (má vysoký obsah vitamínu A, obsahuje víc vitamínu C než hruška a téměř stejné množství draslíku jako banán) nebo jako pyré přidané do chia pudingu. Pokud máš ráda fit chia puding, můžeš si ho dopřát nejen jako rychlou snídani, ale i jako odpolední/večerní občerstvení. Pyré z hurmikaki dodává tomuto krémovému zázvorovému dezertu přirozenou sladkost.

Jak na to?

1

Do jogurtu přidáme chia semínka, med, nastrouhaný zázvor, vanilku a promícháme.

2

Necháme odstát přes noc nebo 15 minut v lednici. Pokud chceme puding trošku řidší, můžeme do něj přidat kravské nebo rostlinné mléko.

3

Před podáváním si očistíme hurmikaki a tyčovým mixérem rozmixujeme na jemné pyré.

4

Puding servírujeme do sklenic nebo pohárů buď čistý, nebo s müsli, ořechy, piškoty, sušenkami nebo kokosovými lupínky. Výběr je na každém z vás.

Výživové hodnoty na 1 porci:

258 kcal

1087 kJ

T:

13 g

B:

5 g

S:

28 g

V:

1 g

chia puding recept
recept na chia pudink

Měj krásný den! :-)

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.