Rychlá zapečená zelenina na oběd či večeři nikdy neuškodí. Dnes si připravíme zapečené batáty s houbami a čočkou.
Toto jídlo vás zasytí během chladnějších dnů a samozřejmě si ho můžete upravit podle toho, co máte rádi.
Čas přípravy
- 15 minutpříprava
- 20-30- minutpečení
Jak na to ?
1
Batáty blanšírujeme několik minut ve vroucí vodě a necháme je okapat, nebo je osušíme utěrkou.
2
Přendáme je do větší mísy a přidáme nakrájené houby, čočku, sůl, pepř, trochu sladké papriky a olivový olej. Směs důkladně promícháme.
3
V jiné misce vidličkou rozšleháme vejce a přidáme nastrouhaný čedar.
4
Batátovou směs nasypeme do zapékací mísy a zalijeme ji vaječnou směsí.
5
Takto připravenou zeleninu pečeme 20–30 minut při 180 °C. Doba závisí na troubě, proto si zkontrolujte, zda jsou batáty a houby měkké.
Tip: Můžete přidat i jinou zeleninu podle chuti 😊.
Výživové hodnoty na 1 porci:
573 kcal
2409 kJ
T:
13 g
B:
30 g
S:
81 g
V:
14 g
Přeji dobrou chuť 😊.
📖 Objevte zdravé a chutné recepty s Fitshaker v kuchyni! 🍽️
Hledáte inspiraci na zdravé vaření? Naše kniha Fitshaker v kuchyni přináší množství jednoduchých a výživných receptů pro celou rodinu.
Ať už jste začátečník nebo zkušený kuchař, určitě si najdete to své.
➡️ Dostupná na Fitshaker e-shopu již nyní!
Pořiďte si ji ještě dnes a zpříjemněte si vaření.
Vařte zdravěji, chutněji a s radostí!
Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov