Nechutná to jako tousty, ale myslím si, že když už je jednou ochutnáš se svými oblíbenými ingrediencemi, bude to tvoje nej snídaně, pohoštění nebo rychlá a lehká večeře.
Vyměň toustový chleba za batáty a vyzkoušej recept.
Jak na to?
1
Troubu předehřejeme na 175 ˚C.
2
Brambory nakrájíme na silnější pásy (můžete oškrábat, nemusíte) a uložíme je na plech vystlaný papírem na pečení.
3
Brambory potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Pečeme 15–20 minut nebo dokud nejsou zlatavé a upečené.
4
Avokádo oloupeme a rozmačkáme vidličkou nebo rozmixujeme. Potom ho osolíme, okořeníme (pepřem, mletou paprikou) a přidáme 1 lžíci olivového oleje.
5
Brambory necháme chvíli vychladnout a servírujeme s avokádovou pomazánkou, uvařeným vejcem a zeleninou.
Tip: Jako přílohu můžeme použít i oblíbené masové výrobky, dbáme však na to, aby byly v co nejlepší kvalitě.
Výživové hodnoty na 1 porci:
230 kcal
968 kJ
T:
12 g
B:
8 g
S:
21 g
V:
6 g
Dobrou chuť! :-)
Jinak, víš o tom, že i koupí členství (ročního) u nás získáváš knihu se zdravými recepty? Podívej se i na další benefity, které máme pro naše členy a přidej se k nám:
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz