Všechny
Recepty
Zdraví
Všeobecné
Stravování
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Že by nová oblíbená večeře? Batátové tousty s avokádem

25 min
4 porce
toust s avokádem

Potřebujeme: 

  • 2 větší sladké brambory (já jsem sehnala jen malé, ale doporučuju větší)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • mořskou/himalájskou sůl
  • mletý černý pepř
  • mletou červenou papriku
  • 1 avokádo nebo tvarohovou pomazánku
  • 3 vejce uvařená natvrdo
  • zeleninu (rajčata, okurky, ředkvičku...)
toust s avokádem

Nechutná to jako tousty, ale myslím si, že když už je jednou ochutnáš se svými oblíbenými ingrediencemi, bude to tvoje nej snídaně, pohoštění nebo rychlá a lehká večeře.

Vyměň toustový chleba za batáty a vyzkoušej recept.

Jak na to?

1

Troubu předehřejeme na 175 ˚C.

2

Brambory nakrájíme na silnější pásy (můžete oškrábat, nemusíte) a uložíme je na plech vystlaný papírem na pečení.

3

Brambory potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Pečeme 15–20 minut nebo dokud nejsou zlatavé a upečené.

4

Avokádo oloupeme a rozmačkáme vidličkou nebo rozmixujeme. Potom ho osolíme, okořeníme (pepřem, mletou paprikou) a přidáme 1 lžíci olivového oleje.

5

Brambory necháme chvíli vychladnout a servírujeme s avokádovou pomazánkou, uvařeným vejcem a zeleninou.

Tip: Jako přílohu můžeme použít i oblíbené masové výrobky, dbáme však na to, aby byly v co nejlepší kvalitě.

Výživové hodnoty na 1 porci:

230 kcal

968 kJ

T:

12 g

B:

8 g

S:

21 g

V:

6 g

batáty recept

Dobrou chuť! :-)

Jinak, víš o tom, že i koupí členství (ročního) u nás získáváš knihu se zdravými recepty? Podívej se i na další benefity, které máme pro naše členy a přidej se k nám:

fit recepty
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.