Tento ovesný koláč se skládá z přísad, které jsou pro tebe dobré a zdravé, a jeho příprava je jednoduchá. Jelikož recept obsahuje hodně bílkovin a vlákniny, po snídani budeš plná energie. Koláč chutná jemně sladce, takže jestli dáváš přednost sladké snídani, toto je recept pro tebe!
Jak na to?
1
Předehřejeme si troubu na 175 °C. Formu na chlebíček vytřeme olejem.
2
Ve velké míse smícháme ovesné vločky, proteinový prášek, kypřicí prášek, sůl a skořici.
3
Do druhé misky přidáme mléko, javorový sirup, vajíčka, olej a vanilku. Potom nalijeme do mísy se suchými přísadami a mícháme, dokud se nespojí. Když dáváme čokoládu, přidáme i ji.
4
Směs nalijeme do formy. Chlebíček můžeme ochutit ovocem a ořechy, já jsem použila borůvky a mandle.
5
Pečeme 30–35 minut nebo dokud není střed upečený. Po upečení vyndáme z trouby a před podáváním necháme 5 minut vychladnout.
6
Koláč můžeme podávat s čerstvým ovocem, jogurtem, tvarohem.
Příjemné mlsání! 😊
Dopřej svému tělu nejen kvalitní a zdravou stravu, ale posil i svoji tělesnou stránku výborným cvičením a pohybem. Přidej se k nám a cvič kdekoliv a kdykoliv!
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz