Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Recept na proteinový koláč s ovocem, plný bílkovin a vlákniny

45 min
6 porcí
proteinový koláč

Potřebujeme: 

  • 2 hrnky jemných ovesných vloček
  • ½ hrnku vanilkového proteinu
  • 1 lžičku kypřicího prášku bez fosfátů
  • ¼ lžičky soli
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 hrnek mléka
  • ¼ hrnku javorového sirupu nebo medu
  • 2 vejce
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • volitelně: hořkou čokoládu, ovoce, ořechy
proteinový koláč

Tento ovesný koláč se skládá z přísad, které jsou pro tebe dobré a zdravé, a jeho příprava je jednoduchá. Jelikož recept obsahuje hodně bílkovin a vlákniny, po snídani budeš plná energie. Koláč chutná jemně sladce, takže jestli dáváš přednost sladké snídani, toto je recept pro tebe!

Jak na to?

1

Předehřejeme si troubu na 175 °C. Formu na chlebíček vytřeme olejem.

2

Ve velké míse smícháme ovesné vločky, proteinový prášek, kypřicí prášek, sůl a skořici.

3

Do druhé misky přidáme mléko, javorový sirup, vajíčka, olej a vanilku. Potom nalijeme do mísy se suchými přísadami a mícháme, dokud se nespojí. Když dáváme čokoládu, přidáme i ji.

4

Směs nalijeme do formy. Chlebíček můžeme ochutit ovocem a ořechy, já jsem použila borůvky a mandle.

5

Pečeme 30–35 minut nebo dokud není střed upečený. Po upečení vyndáme z trouby a před podáváním necháme 5 minut vychladnout.

6

Koláč můžeme podávat s čerstvým ovocem, jogurtem, tvarohem.

proteínový koláč
proteinový kolac

Příjemné mlsání! 😊

Dopřej svému tělu nejen kvalitní a zdravou stravu, ale posil i svoji tělesnou stránku výborným cvičením a pohybem. Přidej se k nám a cvič kdekoliv a kdykoliv!

cvičení doma
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.