Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Jablečný bezlepkový koláč s čokoládou, který ulahodí každému

60 min
12 ks
bezlepkový koláč

Potřebujeme: 

  • 135 g hořké čokolády (bez cukru a mléka)
  • 3 vejce
  • 50 g třtinového cukru
  • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • 100 ml olivového oleje
  • 100 g namletých mandlí
  • ½ lžičky mleté skořice
  • ¼ lžičky soli
  • 2 jablka
  • 50 g lískových oříšků nebo mandlí
bezlepkový koláč

Tento recept je bezlepkový a bez mléčných výrobků! Nezáleží na tom, jestli budeš tento dort podávat na narozeninové oslavě, večeři s přáteli nebo odpoledne s rodinou ke kávě. Pokaždé udělá dobrý dojem. Protože je nejen neuvěřitelně chutný, vláčný a čokoládový, ale také úžasně vypadá.

Jak na to?

1

Předehřejeme troubu na 180 °C. Dvaceticentimetrovou formu vysteleme papírem na pečení a potřeme trochou kokosového oleje.

2

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.

3

Ručně nebo mixérem v misce smícháme vaječné žloutky, cukr a vanilkový extrakt. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a olivový olej a mícháme, dokud se nespojí. Přimícháme mleté mandle a mletou skořici.

4

Bílky a sůl vyšleháme dotuha. Přeložíme do těsta a nalijeme do připravené formy.

5

Jablka libovolně nakrájíme a navrstvíme na těsto. Lískové oříšky nasekáme najemno a uložíme na vrch těsta.

6

Pečeme 50 minut nebo dokud není těsto pevné a upečené.

Výživové hodnoty na 1 ks:

302 kcal

1270 kJ

T:

25 g

B:

6 g

S:

10 g

V:

4 g

rychlý bezlepkový koláč

Příjemné mlsání! 😊

Tento recept ale i mnohé jiné můžeš bez výčitek doplnit io sladkou dobrotu v podobě naší zdravé Fitnutky. V našem e-shopu na tebe čekají hned tři příchutě 😊.

Potěš sebe nebo své blízké originálním ale hlavně zdravým dárkem pod stromeček 🎄.

zdravé potraviny
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.