Tento recept je bezlepkový a bez mléčných výrobků! Nezáleží na tom, jestli budeš tento dort podávat na narozeninové oslavě, večeři s přáteli nebo odpoledne s rodinou ke kávě. Pokaždé udělá dobrý dojem. Protože je nejen neuvěřitelně chutný, vláčný a čokoládový, ale také úžasně vypadá.
Jak na to?
1
Předehřejeme troubu na 180 °C. Dvaceticentimetrovou formu vysteleme papírem na pečení a potřeme trochou kokosového oleje.
2
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.
3
Ručně nebo mixérem v misce smícháme vaječné žloutky, cukr a vanilkový extrakt. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a olivový olej a mícháme, dokud se nespojí. Přimícháme mleté mandle a mletou skořici.
4
Bílky a sůl vyšleháme dotuha. Přeložíme do těsta a nalijeme do připravené formy.
5
Jablka libovolně nakrájíme a navrstvíme na těsto. Lískové oříšky nasekáme najemno a uložíme na vrch těsta.
6
Pečeme 50 minut nebo dokud není těsto pevné a upečené.
Výživové hodnoty na 1 ks:
302 kcal
1270 kJ
T:
25 g
B:
6 g
S:
10 g
V:
4 g
Příjemné mlsání! 😊
Tento recept ale i mnohé jiné můžeš bez výčitek doplnit io sladkou dobrotu v podobě naší zdravé Fitnutky. V našem e-shopu na tebe čekají hned tři příchutě 😊.
Potěš sebe nebo své blízké originálním ale hlavně zdravým dárkem pod stromeček 🎄.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz