Připrav si tento pečený ovocno-mandlový ovesný koláč například na snídani. Pokud nejsi milovnicí sladkých snídaní, vychutnej si ho jako dezert s jogurtem a ovocem nebo si ho vezmi s sebou do práce na rychlé zahnání hladu.
Jak na to?
1
Předehřejeme troubu na 180 °C. Plech nebo formu vytřeme olejem.
2
Ve velké misce smícháme ovesné vločky, skořici, prášek do pečiva a sůl.
3
Přidáme med nebo javorový sirup, ořechové máslo a mléko, potom přidáme ovoce a nakonec vršek posypeme mandlemi.
4
Pečeme 35–40 minut. Podáváme s jogurtem a ovocem a vršek můžeme polít medem nebo ořechovým máslem.
Výživové hodnoty na 1 porci:
501 kcal
2104 kJ
T:
18 g
B:
15 g
S:
68 g
V:
6 g
Příjemné mlsání 😊.
Vánoce se blíží a ty přemýšlíš čím můžeš obdarovat své blízké? U nás v e-shopu si jednoznačně vybereš svůj fit vánoční dárek, ať už pro někoho z rodiny nebo i pro sebe 😉.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz