Máš chuť na salát? Dala by sis něco rychlého a chutného?
Tuňákových salátů najdeš hodně, ať už na netu, nebo ve zdravých kuchařských knihách. Každý má svůj oblíbený recept a navzájem se inspirujeme a zkoušíme další kombinace, které potom sdílíme mezi sebou.
Tentokrát vyhrála quinoa, kozlíček polní (polníček), zelenina a tuňák. 😊 Zkus ho a dej vědět, jestli ti chutnal.
Jak na to?
1
Do mísy na salát dáme polníček, posypeme uvařenou quinoou.
2
Přidáme všechnu zeleninu nakrájenou na malé kousky.
3
Navrch dáme tuňáka z konzervy a vejce uvařená natvrdo.
4
Ozdobíme osmaženou cibulkou.
5
Dochutíme solí a pepřem a přidáme zastudena lisovaný olivový olej.
Dobrou chuť! 😊
Další skvělé recepty můžeš mít i například zapojením se do naší blížící se výzvy Restart po létě. Přihlaš se a dostaneš od nás receptář plný zdravých receptů. Začínáme již 5.9.
Jmenuju se Stanka, ale můžete mi klidně říkat i Gigi. Považuju se za zdravožrouta. Mou filozofií při vaření je nahradit ty nezdravé suroviny zdravějšími alternativami a v rámci možností nákupu i dostupnými a ne příliš drahými potravinami, které se dají koupit v každém obchodním řetězci. Protože jsem dvojnásobná máma zaměstnaná na plný úvazek, vím, jak to je s vařením a časem v kuchyni. A také jak náročné může být nakupování a shánění těch správných surovin se dvěma malými dětmi. Rychle, zdravě a chutně, to je každodenní motto při vaření nebo pečení, kterým se řídím. V mých receptech najdete přirozené produkty jako zeleninu, ovoce, luštěniny, obilniny, ryby, kuřecí maso a také mám ráda, když to na talíři všechno pěkně barevně ladí. To mě přivedlo i k focení jídel a víc mých receptů najdete na mém účtu na Instagramu @gigivari. Ráda experimentuji v kuchyni a kombinuji různé chutě i různé kultury. Ráda se inspiruji orientální a exotickou kuchyní, ale mám ráda i slovenskou klasiku. Od té doby, co jsem máma, čím dál víc mě zajímá problematika zdravého stravování a jeho vlivu na naše zdraví. I proto jsem se rozhodla absolvovat kurz poradce výživy, abych mohla v otázkách stravování pomoct i druhým. Už teď se těším, jestli ti moje recepty budou chutnat, ušetří ti čas v kuchyni a přitom budeš mít gurmánský zážitek.