Luštěniny jsou plné rostlinných proteinů, ale když se smíchají i s obilninami, které v sobě mají vlákninu, je to jistota výborné, zdravé kombinace, která tě nejen zasytí, ale je také prospěšná pro tvoje tělo a mysl.
A víš, co je na tom nejlepší? Že takovýto salát si můžeš připravit kdykoliv z jakýchkoliv zbytků obilnin nebo už předem uvařených luštěnin, které najdeš v ledničce. Kombinacím a fantazii se meze nekladou 😊.
Jak na to?
1
Všechny obilniny a stejně tak luštěniny uvaříme „al dente“. Nejlépe hned ráno a necháme vychladnout.
2
Na oběd nebo večeři už jen stačí všechno společně smíchat, přidat tuňáka, špenát, nastrouhanou mrkev a cizrnu z konzervy.
3
Pokapeme olivovým olejem a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Výživové hodnoty na 1 porci (hodnoty jsou orientační):
315 kcal
1321 kJ
T:
2 g
B:
19 g
S:
52 g
V:
7 g
Dobrou chuť 🙂!
Jmenuju se Stanka, ale můžete mi klidně říkat i Gigi. Považuju se za zdravožrouta. Mou filozofií při vaření je nahradit ty nezdravé suroviny zdravějšími alternativami a v rámci možností nákupu i dostupnými a ne příliš drahými potravinami, které se dají koupit v každém obchodním řetězci. Protože jsem dvojnásobná máma zaměstnaná na plný úvazek, vím, jak to je s vařením a časem v kuchyni. A také jak náročné může být nakupování a shánění těch správných surovin se dvěma malými dětmi. Rychle, zdravě a chutně, to je každodenní motto při vaření nebo pečení, kterým se řídím. V mých receptech najdete přirozené produkty jako zeleninu, ovoce, luštěniny, obilniny, ryby, kuřecí maso a také mám ráda, když to na talíři všechno pěkně barevně ladí. To mě přivedlo i k focení jídel a víc mých receptů najdete na mém účtu na Instagramu @gigivari. Ráda experimentuji v kuchyni a kombinuji různé chutě i různé kultury. Ráda se inspiruji orientální a exotickou kuchyní, ale mám ráda i slovenskou klasiku. Od té doby, co jsem máma, čím dál víc mě zajímá problematika zdravého stravování a jeho vlivu na naše zdraví. I proto jsem se rozhodla absolvovat kurz poradce výživy, abych mohla v otázkách stravování pomoct i druhým. Už teď se těším, jestli ti moje recepty budou chutnat, ušetří ti čas v kuchyni a přitom budeš mít gurmánský zážitek.