Cizrnovo-čočkový salát s obilninami, tuňákem a špenátem
10 min
3 porce

Luštěniny jsou plné rostlinných proteinů, ale když se smíchají i s obilninami, které v sobě mají vlákninu, je to jistota výborné, zdravé kombinace, která tě nejen zasytí, ale je také prospěšná pro tvoje tělo a mysl.
A víš, co je na tom nejlepší? Že takovýto salát si můžeš připravit kdykoliv z jakýchkoliv zbytků obilnin nebo už předem uvařených luštěnin, které najdeš v ledničce. Kombinacím a fantazii se meze nekladou 😊.
Jak na to?
1
Všechny obilniny a stejně tak luštěniny uvaříme „al dente“. Nejlépe hned ráno a necháme vychladnout.
2
Na oběd nebo večeři už jen stačí všechno společně smíchat, přidat tuňáka, špenát, nastrouhanou mrkev a cizrnu z konzervy.
3
Pokapeme olivovým olejem a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Výživové hodnoty na 1 porci (hodnoty jsou orientační):
315 kcal
1321 kJ
T:
2 g
B:
19 g
S:
52 g
V:
7 g

Dobrou chuť 🙂!