Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Cizrnovo-čočkový salát s obilninami, tuňákem a špenátem

10 min
3 porce
cizrnový salát s tuňákem

Potřebujeme: 

  • 4 lžíce naturální rýže
  • 4 lžíce hnědé rýže
  • 4 lžíce čočky Beluga
  • 4 lžíce hnědé čočky
  • 4 lžíce quinoy mix
  • 1 konzervu tuňáka ve vlastní šťávě
  • 3 hrsti baby špenátu
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce cizrny z konzervy
  • olivový olej
  • mořskou/himalájskou sůl
  • mletý pepř
cizrnový salát s tuňákem

Luštěniny jsou plné rostlinných proteinů, ale když se smíchají i s obilninami, které v sobě mají vlákninu, je to jistota výborné, zdravé kombinace, která tě nejen zasytí, ale je také prospěšná pro tvoje tělo a mysl.

A víš, co je na tom nejlepší? Že takovýto salát si můžeš připravit kdykoliv z jakýchkoliv zbytků obilnin nebo už předem uvařených luštěnin, které najdeš v ledničce. Kombinacím a fantazii se meze nekladou 😊.

Jak na to?

1

Všechny obilniny a stejně tak luštěniny uvaříme „al dente“. Nejlépe hned ráno a necháme vychladnout.

2

Na oběd nebo večeři už jen stačí všechno společně smíchat, přidat tuňáka, špenát, nastrouhanou mrkev a cizrnu z konzervy.

3

Pokapeme olivovým olejem a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

Výživové hodnoty na 1 porci (hodnoty jsou orientační):

315 kcal

1321 kJ

T:

2 g

B:

19 g

S:

52 g

V:

7 g

cizrnovy salat se spenatem

Dobrou chuť 🙂!

Fotka autora
Stanka Šišková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jmenuju se Stanka, ale můžete mi klidně říkat i Gigi. Považuju se za zdravožrouta. Mou filozofií při vaření je nahradit ty nezdravé suroviny zdravějšími alternativami a v rámci možností nákupu i dostupnými a ne příliš drahými potravinami, které se dají koupit v každém obchodním řetězci. Protože jsem dvojnásobná máma zaměstnaná na plný úvazek, vím, jak to je s vařením a časem v kuchyni. A také jak náročné může být nakupování a shánění těch správných surovin se dvěma malými dětmi. Rychle, zdravě a chutně, to je každodenní motto při vaření nebo pečení, kterým se řídím. V mých receptech najdete přirozené produkty jako zeleninu, ovoce, luštěniny, obilniny, ryby, kuřecí maso a také mám ráda, když to na talíři všechno pěkně barevně ladí. To mě přivedlo i k focení jídel a víc mých receptů najdete na mém účtu na Instagramu @gigivari. Ráda experimentuji v kuchyni a kombinuji různé chutě i různé kultury. Ráda se inspiruji orientální a exotickou kuchyní, ale mám ráda i slovenskou klasiku. Od té doby, co jsem máma, čím dál víc mě zajímá problematika zdravého stravování a jeho vlivu na naše zdraví. I proto jsem se rozhodla absolvovat kurz poradce výživy, abych mohla v otázkách stravování pomoct i druhým. Už teď se těším, jestli ti moje recepty budou chutnat, ušetří ti čas v kuchyni a přitom budeš mít gurmánský zážitek.

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.