Všechny

Ricottovo-křenová pomazánka s tuňákem: tip na snídani nejen na velikonoční svátky

Velikonoční
12. mar 2022
Veronika Kašická
15 min
10 porcí
ricottová pomazánka
Potřebujeme:
  • 1 jarní cibulku
  • 200 g ricotty
  • 10 g nastrouhaného křenu (příp. víc pro pikantnější chuť)
  • 125 g tuňáka v konzervě
  • mořskou/himalájskou sůl
  • mletý černý pepř
  • trochu čerstvé petrželové natě na ozdobu (příp. jiné čerstvé bylinky)

Mnoho rodin má ve zvyku servírovat během Velikonoc k snídani strouhaný křen. A co tak zkusit ho použít trochu jinak? Tato lahodná ricottovo-křenová pomazánka s tuňákem může také získat svoje místo na svátečním stole. Případně si ji udělej kdykoliv jindy přes rok, protože křen má silné antibakteriální, antibiotické, antivirové a protirakovinné účinky. Posiluje naši imunitu, zlepšuje stav jater a upravuje trávení. Je bohatý na draslík, vápník, fosfor, zinek nebo měď. Mnoho důvodů k tomu, aby si křen našel místo i v tvé kuchyni, nemyslíš? ;-)

Jak na to?
1
Jarní cibulku nasekáme nadrobno.
2
Ricottu, křen a tuňáka spolu pořádně promícháme, přidáme cibulku a ochutíme solí a pepřem.
3
Pomazánku můžeme namazat na cereální bagetku nebo kváskový chléb.
4
Nezapomeneme ozdobit petrželovou natí.

Výživové hodnoty na 1 porci:

50 kcal

209 kJ

T:

3 g

B:

5 g

S:

1 g

V:

0 g

Přeju hromadu zdraví a dobrou chuť! :-)

Veronika Kašická
Redaktorka ve Fitshakeru
Úsměv na tváři, vařečka v ruce a stále nové nápady. Tak nějak bych se charakterizovala. Baví mě vymýšlet nové zdravé a hlavně bezlepkové recepty, na kterých si pochutná skutečně každý. Toho, že jsem komunikativní a ráda si povídám s lidmi, si můžete všimnout v rozhovorech, které pravidelně přibývají na našem blogu. Proto, jestli ti chybí motivace, rychle si nějaký přečti.

Kategorie

VelikonočníReceptySvačinaJídla z rybPotréningovéSnídaněPomazánky