Mnoho rodin má ve zvyku servírovat během Velikonoc k snídani strouhaný křen. A co tak zkusit ho použít trochu jinak? Tato lahodná ricottovo-křenová pomazánka s tuňákem může také získat svoje místo na svátečním stole. Případně si ji udělej kdykoliv jindy přes rok, protože křen má silné antibakteriální, antibiotické, antivirové a protirakovinné účinky. Posiluje naši imunitu, zlepšuje stav jater a upravuje trávení. Je bohatý na draslík, vápník, fosfor, zinek nebo měď. Mnoho důvodů k tomu, aby si křen našel místo i v tvé kuchyni, nemyslíš? ;-)
Jak na to?
1
Jarní cibulku nasekáme nadrobno.
2
Ricottu, křen a tuňáka spolu pořádně promícháme, přidáme cibulku a ochutíme solí a pepřem.
3
Pomazánku můžeme namazat na cereální bagetku nebo kváskový chléb.
4
Nezapomeneme ozdobit petrželovou natí.
Výživové hodnoty na 1 porci:
50 kcal
209 kJ
T:
3 g
B:
5 g
S:
1 g
V:
0 g
Přeju hromadu zdraví a dobrou chuť! :-)
Úsměv na tváři, vařečka v ruce a stále nové nápady. Tak nějak bych se charakterizovala. Baví mě vymýšlet nové zdravé a hlavně bezlepkové recepty, na kterých si pochutná skutečně každý. Toho, že jsem komunikativní a ráda si povídám s lidmi, si můžete všimnout v rozhovorech, které pravidelně přibývají na našem blogu. Proto, jestli ti chybí motivace, rychle si nějaký přečti.