Tohle není ani tak úplně recept jako spíš nápad na letní svěží dezert, který potěší každého.
Můžeš použít jakékoliv sezónní ovoce, bylinky a oříšky.
Jak na to?
1
Dobře vychlazený meloun rozřežeme na půlku a ze středu odřežeme cca 3 cm silný plátek.
2
Nakrájíme ho na 8 stejných trojúhelníků.
3
Jogurt, med a vanilku promícháme v misce a směsí namažeme každý připravený trojúhelník melounu.
4
Ozdobíme ovocem, mandlemi, mátou a lyofilizovaným ovocem.
5
Před podáváním můžeme dát melounovou pizzu na 10 minut do mrazáku.
Výživové hodnoty na 1 porci (odhadom):
116 kcal
487 kJ
T:
7 g
B:
4 g
S:
9 g
V:
2 g
Příjemné mlsání! 😊
V kuchyni se motám už odmalička. Mám množství zálib, ale vaření a hlavně pečení patří mezi ty nej. Vyžívám se ve "stajlovaní" a focení jídla. Mám prostě neustále potřebu umělecky se projevit, tak se to snažím skloubit. Rád píšu recepty a mám radost, když se lidem podaří a chutnají jim. Nejsem prototypem vysloveně zdravého strávníka, ale velmi mi záleží na tom, co jím. Vařím a peču hlavně rozmanitě, čerstvě a chutně. Domácí jídlo je pro mě základ. Nemusím moc restaurace, protože si většinou řeknu, že bych to uvařil lépe. Miluju kváskování. Je to pro mě taková malá forma relaxu. Člověk se při něm naučí hlavně trpělivosti. No, a samozřejmě, není nad voňavý čerstvý kváskový chleba. Věřím, že budu přínosem a zpestřením úžasné Fitshaker komunity. Najdeš mě i na Facebooku jako Muž v zástere.