
Čekáš návštěvu? Nejrychlejší a nejjednodušší způsob, jak pohostit blízké, je naservírovat na stůl koupené snacky a chipsy. A četla sis někdy složení těchto rychlých pochutin? Zdravé tedy rozhodně nejsou.
Máš své přátele přece ráda a záleží ti na jejich zdraví, tak jim dopřej to nejlepší. Takové domácí krekry připravené z kvalitních surovin potěší každého. Nejenže nezaberou tolik času, ale jsou také velmi chutné a zdraví prospěšné. Proto jsem pro tebe připravila tyto celozrnné krekry s mákem a sýrem. Pojďme na to! 😊
Ako na to?
1
Sýr vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka, nebo ho nastrouháme na jemném struhadle.
2
Do mísy nasypeme mouku, přidáme nastrouhané máslo, rozmixovaný sýr, vejce, mák, sůl a kypřicí prášek.
3
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odležet.
4
Těsto rozdělíme na čtyři části a postupně vyválíme na plátky silné cca 2–3 mm.
5
Z těsta rádýlkem nebo nožem nakrájíme trojúhelníky a klademe je na plech vyložený pečicím papírem.
6
Trojúhelníky vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme 10–12 minut.
7
Mezitím si připravíme dip.
8
Rajčata vložíme do vroucí vody, oloupeme, a spolu s olivami, česnekem a jogurtem je dáme do mixéru. Vše rozmixujeme a dochutíme solí a chilli omáčkou.
9
Upečené krekry servírujeme s omáčkou, do které si hosté mohou krekry namáčet.
TIP: Dip ke krekrům si můžeš připravit podle vlastní chuti. Fantazii se meze nekladou. 😊
Výživové hodnoty na 10 ks ((bez dipu; je to cca 50 g krekrů)):
237 kcal
996 kJ
T:
16 g
B:
8 g
S:
12 g
V:
5 g



Hledáš inspiraci na každý den? Pak by ti rozhodně neměla uniknout naše kuchařka Fitshaker v kuchyni!
📖 84 receptů, 4 sezónní jídelníčky a 34 stran odborných tipů – vše na jednom místě.
Tvořili jsme ji s láskou a ve spolupráci s odborníky tak, aby byla praktická, krásná a využitelná po celý rok.
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.