Šťavnatá batátová frittata s červenou cibulí a fetou

Frittata je oblíbené italské jídlo, které se může jíst ráno, na oběd i večer, teplé i studené, s chlebem, se salátem nebo jen tak. Je to skvělý způsob, jak zužitkovat zbytky z předcházejícího dne nebo zlikvidovat zásoby v ledničce. Hlavním rozdílem oproti klasické omeletě je, že se minimálně jedna ingrediencí smíchá s vajíčky ještě v jejich syrovém stavu. Stejně tak můžeme vajíčka daleko více promíchat, abychom dosáhli nadýchaného efektu, který je pro frittatu typický. Frittata se připravuje „low and slow“ čili pomalu a při nízké teplotě, aby byla spodní část hotová a vršek stále tekutý. Na závěr je velmi rychle dopečená v troubě při vysoké teplotě.
Tip: Krok s dopečením v troubě je možné vynechat a frittatu si připravit jen v pánvi. V tom případě ji přikryjeme pokličkou a připravujeme ji, dokud neztuhne i horní část.
Výživové hodnoty na 1 porci:
254 kcal
1063 kJ
T:
16 g
B:
13.5 g
S:
13.5 g
V:
2 g
-888973-large.jpg)
Přeju dobrou chuť! :-)