Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Všeobecné
Cvičení
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Vajíčkový salát s avokádovým krémem jako náhradou majonézy: tip na zdravou večeři nebo snídani

10 min
3 porce
vajíčkový salát s avokádovým krémem

Potřebujeme: 

  • 1 zralé avokádo
  • 4 lžíce řeckého jogurtu
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 4 natvrdo uvařená a najemno nakrájená vajíčka
  • 2 hrsti najemno nakrájeného červeného zelí
  • 2 lžíce najemno nakrájené čerstvé petrželové nati
  • mořskou/himalájskou sůl
  • koření podle chuti (mletý pepř, sušenou pažitku, sušený česnek...)
  • 1-2 uvařené červené řepy (nemusí být)
vajíčkový salát s avokádovým krémem

Pokud nejsi fanouškem majonézy, tato krémová zálivka v kombinaci s avokádem, dijonskou hořčicí a řeckým jogurtem se postará o zdravou a chutnou alternativu. Vyzkoušej si připravit tento vajíčkový salát na vydatnou snídani, případně si ho připrav na večeři nebo s ním dokonce pohosti svoji návštěvu. Příprava je jednoduchá a zabere ti sotva 10 minut. Jdeš na to?

Jak na to?

1

Avokádo, řecký jogurt a hořčici rozmixujeme v mixéru na jemný krém, který vmícháme k nakrájeným vajíčkům, zelí a petrželové nati.

2

Všechny suroviny společně promícháme, dochutíme solí a kořením a podáváme.

3

Uvařenou červenou řepu nakrájíme na tenká kolečka, navrstvíme ji na čerstvé pečivo nebo topinky a na toto všechno naložíme salát.

TIP: Do salátu můžeme přidat zeleninu, například olivy, kukuřici, mrkev nebo hrášek. Tento salát může být pokaždé jiný, nejen použitím zeleniny, ale i obměnou koření. Avokádový krém můžeme použít jako náhradu majonézy v oblíbených salátech.

Výživové hodnoty na 1 porci:

254 kcal

1069 kJ

T:

16 g

B:

12 g

S:

12 g

V:

5 g

Přeju ti dobrou chuť!

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.