Pokud nejsi fanouškem majonézy, tato krémová zálivka v kombinaci s avokádem, dijonskou hořčicí a řeckým jogurtem se postará o zdravou a chutnou alternativu. Vyzkoušej si připravit tento vajíčkový salát na vydatnou snídani, případně si ho připrav na večeři nebo s ním dokonce pohosti svoji návštěvu. Příprava je jednoduchá a zabere ti sotva 10 minut. Jdeš na to?
Jak na to?
1
Avokádo, řecký jogurt a hořčici rozmixujeme v mixéru na jemný krém, který vmícháme k nakrájeným vajíčkům, zelí a petrželové nati.
2
Všechny suroviny společně promícháme, dochutíme solí a kořením a podáváme.
3
Uvařenou červenou řepu nakrájíme na tenká kolečka, navrstvíme ji na čerstvé pečivo nebo topinky a na toto všechno naložíme salát.
TIP: Do salátu můžeme přidat zeleninu, například olivy, kukuřici, mrkev nebo hrášek. Tento salát může být pokaždé jiný, nejen použitím zeleniny, ale i obměnou koření. Avokádový krém můžeme použít jako náhradu majonézy v oblíbených salátech.
Výživové hodnoty na 1 porci:
254 kcal
1069 kJ
T:
16 g
B:
12 g
S:
12 g
V:
5 g
Přeju ti dobrou chuť!
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz