![tortilla se špenátem, avokádem a vajíčkem](https://d2c9wzes5ckfvo.cloudfront.net/blog/ranajkove%20placky-329859-834380-medium.jpg)
Začni svůj den tortillami s vajíčky, avokádem a špenátem. Má hodně bílkovin a chuťový zážitek si můžeš dopřát i na večeři nebo na oběd. A nemusíš čekat ani na víkend, aby sis užila královskou snídani. Tento recept je dostatečně rychlý a snadný na to, aby sis ho vychutnala klidně i přes týden.
Jak na to?
1
V pánvi zahřejeme olivový olej a uděláme míchaná vejce. Odložíme.
2
Všechny ingredience si předem připravíme, tj. sýr nastrouháme, avokádo nakrájíme.
3
Zahřejeme středně velkou pánev na středně vysokou teplotu. Položíme na ni 1 tortillu a na polovinu vrstvíme nastrouhaný sýr, míchaná vejce, omáčku, avokádo a špenát.
4
Přeložíme druhou polovinou tortilly a vytvoříme půlkruh. Naběračkou přitlačíme, dokud se sýr neroztaví, aby se tortilla uzavřela. Když je spodek zlatohnědý, otočíme ji.
5
Takto postupujeme u zbývajících tří. Hotovou tortillu podáváme samotnou nebo s oblíbeným salátem, zeleninou či dresinkem.
Tip: Krása tortill je v tom, že suroviny můžete buď kombinovat nebo nahrazovat podle toho, jaké ingredience máte nebo preferujete. Nemáte čedar? Žádný problém – vyzkoušejte raději sýr feta nebo uzenou goudu. Chcete vynechat lepek? Použijte kukuřičné tortilly. Podle svojí chuti kombinujte různé omáčky nebo přílohy.
Výživové hodnoty na 1 porci:
425 kcal
1787 kJ
T:
25 g
B:
19 g
S:
30 g
V:
4 g
![](https://d2c9wzes5ckfvo.cloudfront.net/blog/tortila%20so%20spenatom%20a%20vajickom-493697-562725-large.jpg)
![](https://d2c9wzes5ckfvo.cloudfront.net/blog/ranajkova%20tortila%20s%20avokadom%20a%20vajickom-384665-994355-large.jpg)
Dobrou chuť :-)!
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz