Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Snídaňová tortilla se špenátem, avokádem a vajíčkem

20 min
4 porce
tortilla se špenátem, avokádem a vajíčkem

Potřebujeme: 

  • 1 lžíci olivového oleje (příp. másla)
  • 4 vajíčka
  • ½ hrnku strouhaného sýra čedaru
  • 1 avokádo
  • 4 celozrnné tortilly střední velikosti
  • libovolnou pikantní omáčku, salsu, kečup podle chuti
  • 1 hrnek čerstvých špenátových listů
  • sůl podle chuti
tortilla se špenátem, avokádem a vajíčkem

Začni svůj den tortillami s vajíčky, avokádem a špenátem. Má hodně bílkovin a chuťový zážitek si můžeš dopřát i na večeři nebo na oběd. A nemusíš čekat ani na víkend, aby sis užila královskou snídani. Tento recept je dostatečně rychlý a snadný na to, aby sis ho vychutnala klidně i přes týden.

Jak na to?

1

V pánvi zahřejeme olivový olej a uděláme míchaná vejce. Odložíme.

2

Všechny ingredience si předem připravíme, tj. sýr nastrouháme, avokádo nakrájíme.

3

Zahřejeme středně velkou pánev na středně vysokou teplotu. Položíme na ni 1 tortillu a na polovinu vrstvíme nastrouhaný sýr, míchaná vejce, omáčku, avokádo a špenát.

4

Přeložíme druhou polovinou tortilly a vytvoříme půlkruh. Naběračkou přitlačíme, dokud se sýr neroztaví, aby se tortilla uzavřela. Když je spodek zlatohnědý, otočíme ji.

5

Takto postupujeme u zbývajících tří. Hotovou tortillu podáváme samotnou nebo s oblíbeným salátem, zeleninou či dresinkem.

Tip: Krása tortill je v tom, že suroviny můžete buď kombinovat nebo nahrazovat podle toho, jaké ingredience máte nebo preferujete. Nemáte čedar? Žádný problém – vyzkoušejte raději sýr feta nebo uzenou goudu. Chcete vynechat lepek? Použijte kukuřičné tortilly. Podle svojí chuti kombinujte různé omáčky nebo přílohy.

Výživové hodnoty na 1 porci:

425 kcal

1787 kJ

T:

25 g

B:

19 g

S:

30 g

V:

4 g

Dobrou chuť :-)!

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.