Výborné wrapy s rajčatovou náplní a trhaným masem potěší určitě nejen ženy, ale i muže.
Jsou syté, šťavnaté a hodí se k obědu, večeři, ale klidně si je můžeme i někam zabalit a vzít s sebou 😊.
Jak na to:
1
Nejdřív si dáme upéct trhané maso. Vepřovou krkovičku vcelku umyjeme, osušíme, osolíme a pořádně potřeme dijonskou hořčicí. Potom rukama pořádně vmasírujeme směs koření ze všech stran.
2
Maso dáme do lednice aspoň na 4 hodiny nebo přes noc.
3
Před pečením maso vyndáme z lednice aspoň 1,5 hodiny předem a pečeme ho na 150 °C 3 hodiny.
4
Maso trochu podlijeme a sem tam ho můžeme polít výpekem. Pečeme ho ve skleněné nádobě s uzavíratelným vrchem, celou dobu přiklopené.
5
Po třech hodinách maso vyndáme a když trochu vychladne, vidličkami ho natrháme na kousky.
6
Na přípravu wrapů si připravíme náplň. Jarní cibulku orestujeme společně s prolisovaným česnekem na olivovém oleji.
7
Přidáme rajčata nakrájená na malé dílky a restujeme je cca 5 minut.
8
Přidáme sůl a mletý černý pepř.
9
Následně k rajčatům přimícháme i fazoli s celou omáčkou a kukuřici.
10
Směs chvíli vaříme a před koncem přimícháme nasekaný koriandr.
11
Kdo má rád pikantní, může si do směsi přidat čili papričky.
12
Natrhané maso přidáme k rajčatové směsi a promícháme.
13
Hotovou náplní budeme plnit wrapy. Lžící na jednu stranu tortilly uložíme náplň, posypeme ji nastrouhanou mozzarellou, ohneme spodní část tortilly a zavineme.
14
Na suché horké pánvi můžeme wrap opéct z obou stran, aby se sýr trochu rozpustil a wrap byl křupavý.
TIP: Podáváme se salátem podle chuti. Trhané maso si můžeme dát i s kouskem chleba nebo nějakou zeleninkou, je výborné.
Přeju dobrou chuť 😊!
Víš o tom, že i koupí premium členství u nás získáváš knihu s dalšími zdravými recepty?
Pro naše členy jsme připravili hned několik benefitů, přidej se k nám a naskoč na cestu za svým cílem s námi 😊:
Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov