Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Tip na rychlé jídlo: Zapečené fazole s vejcem a zeleninou

30 min
4 porce
pečená fazuľa recept

Potřebujeme: 

  • 1 lžíci olivového oleje
  • 1 cibuli
  • 400 g krájených rajčat z konzervy
  • 120 g na kostičky nakrájené papriky
  • mořskou sůl (podle chuti)
  • drcený kmín (podle chuti)
  • chilli (podle chuti)
  • sladkou červenou papriku (podle chuti)
  • 400 g konzervovaných fazolí (já jsem použila mix: bílou, hnědou a cizrnu)
  • 2 lžíce medu nebo jiného sladidla
  • 6 vajec
  • 80 g (1 hrnek) nahrubo nastrouhaného čedaru
pečená fazuľa recept

Mám pro tebe tip na rychlý a levný recept na pečené fazole s vejci, které překypují lahodnou chutí. Můžeš si je vychutnat k snídani, jako hlavní jídlo nebo večeři a doplnit je o toasty, salát, tortillu či jinou oblíbenou zeleninu. Je to skvělé, chutné, rychlé a syté jídlo, ideální pro celou rodinu v rušných dnech. 

Jak na to?

1

Předehřejeme troubu na 180 ˚C.

2

Na velké pánvi zahřejeme olej na středně vysokou teplotu. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a opékáme ji dozlatova.

3

Přidáme rajčata, na kostičky nakrájenou papriku a koření. Dusíme za stálého míchání asi 5 minut, poté vmícháme fazole a med.

4

Směs přeložíme do velkého pekáče. Na vrchu vytvoříme 6 důlků, do kterých rozbijeme vejce. Posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem.

5

Pečeme 20 minut, nebo dokud žloutky téměř neztuhnou.

6

Podáváme s přílohou dle chuti, například s nakrájeným avokádem, zakysanou smetanou, čerstvými bylinkami, míchaným salátem, horkými tousty, tortillou nebo zeleninou.

Výživové hodnoty na 1 porci (bez prílohy):

443 kcal

1860 kJ

T:

18 g

B:

26 g

S:

42 g

V:

9 g

fazuľa

Dobrou chuť😊!

Posilujeme ženy – přidej se k nám! 💪🌸

Ve Fitshakeru podporujeme ženy na jejich cestě za zdravějším a silnějším já.

Ať už začínáš nebo jsi pokročilá, u nás najdeš tréninky, inspiraci i komunitu, která tě podpoří.

Začni posilovat tělo i mysl s námi na 👉 fitshaker.cz

varenie zdravo
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.