Mám pro tebe tip na rychlý a levný recept na pečené fazole s vejci, které překypují lahodnou chutí. Můžeš si je vychutnat k snídani, jako hlavní jídlo nebo večeři a doplnit je o toasty, salát, tortillu či jinou oblíbenou zeleninu. Je to skvělé, chutné, rychlé a syté jídlo, ideální pro celou rodinu v rušných dnech.
Jak na to?
1
Předehřejeme troubu na 180 ˚C.
2
Na velké pánvi zahřejeme olej na středně vysokou teplotu. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a opékáme ji dozlatova.
3
Přidáme rajčata, na kostičky nakrájenou papriku a koření. Dusíme za stálého míchání asi 5 minut, poté vmícháme fazole a med.
4
Směs přeložíme do velkého pekáče. Na vrchu vytvoříme 6 důlků, do kterých rozbijeme vejce. Posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem.
5
Pečeme 20 minut, nebo dokud žloutky téměř neztuhnou.
6
Podáváme s přílohou dle chuti, například s nakrájeným avokádem, zakysanou smetanou, čerstvými bylinkami, míchaným salátem, horkými tousty, tortillou nebo zeleninou.
Výživové hodnoty na 1 porci (bez prílohy):
443 kcal
1860 kJ
T:
18 g
B:
26 g
S:
42 g
V:
9 g
Dobrou chuť😊!
Posilujeme ženy – přidej se k nám! 💪🌸
Ve Fitshakeru podporujeme ženy na jejich cestě za zdravějším a silnějším já.
Ať už začínáš nebo jsi pokročilá, u nás najdeš tréninky, inspiraci i komunitu, která tě podpoří.
Začni posilovat tělo i mysl s námi na 👉 fitshaker.cz
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz