Tato polévka je nabitá protizánětlivými dobrotami, lehká pro střeva a plná chutí. Takové vydatné polévky se u nás jedí každý den. Je to nejjednodušší způsob, jak se zahřát, zasytit a dostat do těla výživné potraviny během chladnějších měsíců. Tato krémová polévka je bohatá na živiny a je ideální v rušné dny v týdnu.
Jak na to?
1
V hrnci rozehřejeme olivový olej a dozlatova orestujeme nakrájený pórek. Přidáme zázvor, kurkumu a dusíme 1 minutu.
2
Přidáme brokolici, květák, sůl a zalijeme vývarem. Vaříme, dokud není zelenina měkká.
3
Nakonec spolu všechno rozmixujeme na jemný krém.
4
Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s čerstvými bylinkami, semínky nebo domácími krutony.
Výživové hodnoty na 1 porci:
103 kcal
432 kJ
T:
4 g
B:
4 g
S:
13 g
V:
3 g
Ať ti chutná! 😊
Dopřej svému tělu nejen kvalitní a zdravou stravu, ale posil i svoji tělesnou stránku výborným cvičením a pohybem. Přidej se k nám a cvič kdekoliv a kdykoliv!
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz