Máš i ty ráda pikantní jídla? Chilli dokáže organismus pěkně prohřát a kapsaicin, který je v něm obsažený, napomáhá trávení. Vyzkoušej tyto chutné placky s fazolovým chilli. Dávej však pozor při dochucovaní, abys to s tou pálivostí nepřehnala. ;-)
Jak na to?
1
Nejprve na jemném struhadle nastrouháme cuketu, kterou osolíme a necháme chvilku odstát.
2
Cuketu zbavíme přebytečné vody. Přidáme nakrájený pórek, mouku, prolisovaný česnek, oregano a vajíčko.
3
Všechno společně smícháme a lžící z těsta děláme na rozehřáté pánvi malé placky, které opékáme z obou stran.
4
V druhé pánvi připravíme chilli fazole.
5
Na olej nasypeme fazole, přidáme prolisovaný česnek, rajský protlak a podlijeme vodou.
6
Chvilku dusíme. Dochutíme solí a chilli omáčkou.
7
Placky uložíme na talíř a naplníme fazolovou směsí.
Výživové hodnoty na 1 porci:
247 kcal
1038 kJ
T:
9 g
B:
11 g
S:
29 g
V:
6.6 g
A vynikající oběd či večeři máš do půl hodiny na talíři. Nech si chutnat! :-)
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.