
Jak na to?
1
Předehřejeme si troubu na 210 °C.
2
Máslo si rozpustíme a následně promícháme dohladka spolu s melasou a necháme trochu zchladnout.
3
V misce smícháme mouku, sodu, sůl, skořici a perníkové koření.
4
Do rozpuštěného másla s melasou přidáme hnědý cukr, vejce, jogurt a mléko a promícháme ručně dohladka.
5
Smícháme mokré ingredience se suchými a promícháme jen tolik, aby se nám těsto spojilo – těsto bude husté, trochu hrudkovité, ale nemíchej ho příliš, jen zlehka.
6
Těsto rovnoměrně rozdělíme do muffinových košíčků.
7
Pečeme nejprve 6 minut při 210 °C, poté stupeň bez otevírání trouby snížíme na 180 °C a pečeme dalších cca 15–16 minut.
8
Muffiny necháme 5–10 minut vychladnout ve formě, potom je přeložíme na mřížku, aby rovnoměrně vychladly.

TIP 1: Je velmi důležité, aby jogurt, vejce i mléko byly pokojové teploty.
TIP 2: Melasa se dá nahradit i 145 ml medu, ale trochu to ovlivní chuť a barvu muffinů.
Dobrou chuť! 😊
Mojí životní filozofií je žít v harmonii mysli, těla a duše. Jsem absolutní milovník jídla, které by z mého pohledu mělo být vždy vyvážené, nutričně bohaté a připravené z těch nejkvalitnějších surovin. Vysoká kvalita vždy neznamená i vysokou cenu, stejně jako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mým prostředkem, jak vypnout. Fascinuje mě, co všechno tělo dokáže, kolik síly v sobě ukrývá. Co dáte, to se vám vrátí, a u vašeho těla to platí dvojnásobně. Věřím, že moje články vám budou pomáhat při hledání vašich vlastních odpovědí a moje recepty obohatí vaši kuchyni. Jestli máte radši Instagram, můžete mě sledovat jako @foodistheroot.


