
Podzimní kuchyně je bohatá na chutě a vůně. Pokud i ty miluješ skořici, jablka, dýni či ořechy, přijdeš si při tomto receptu na své. V koláčku je použita také dýňová mouka, která je velmi vhodná i pro těhotné a kojící matky, protože pomůže pokrýt zvýšenou potřebu příjmu bílkovin či minerálů a obsahuje také potřebnou kyselinu listovou. Koláči dodá příjemnou podzimní chuť a vůni.
Čas přípravy
- 15 minutpříprava
- 35-40 minutpečení
Jak na to?
1
Banány rozmixujeme na kaši a přimícháme k nim mandlové mléko a kokosový olej. Všechno promícháme.
2
Do mokré směsi přimícháme zbylé sypké suroviny a vymícháme těsto.
3
Jablka očistíme, nahrubo nastrouháme a jemně je přimícháme do těsta.
4
Plech o rozměru 25 x 25 cm potřeme kokosovým olejem nebo použijeme pečicí papír a nalijeme na něj rovnoměrně těsto. Vrch koláče můžeme posypat i kousky vlašských ořechů.
5
Koláč pečeme na 180 ˚C přibližně 35–40 minut. Je potřeba ho nechat vychladnout, po chvilce ještě ztuhne.
Tip: Koláček můžeme potřít domácím džemem nebo polít naší milovanou Fitnutkou.
Výživové hodnoty na 1 ks (cca 70 g):
138 kcal
581 kJ
T:
6 g
B:
3 g
S:
17 g
V:
1 g


Příjemné mlsání :-)!
Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov


