Všechny

Vláčný banánovo-hruškový chlebíček

Recepty
50 min
10 porcí
bananovy chlebik
Potřebujeme:
  • 1 středně zralý banán
  • 1 velkou zralou hrušku
  • 3 vejce
  • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • 1 lžičku skořice
  • 150 g namletých mandlí
  • 50 g mletých ovesných vloček
  • ¾ lžičky sody bikarbony
  • ¼ lžičky soli
  • volitelně ozdobu na vrch (já jsem použila hrušky a mandle)

Jestli máš doma přezrálé hrušky a banány, je to skvělý způsob, jak je zužitkovat. Nedělám si legraci, když říkám, že toto je NEJLEPŠÍ banánovo-hruškový chleba. Vážně!

Chlebík je vláčný, měkký a jemně sladký. Jediný cukr pochází z hrušek a banánů. Je dobrý k snídani, ale taky skvělý jako dezert. Můžeš si ho dochutit medem, javorovým sirupem, ořechovým máslem, jogurtem nebo tvarohem.

Nejdůležitější informace o receptu

  • bez mléčných výrobků, bez rafinovaného cukru
  • můžeš si vyrobit i bezlepkovou verzi (vyrobenou z mandlové mouky a ovesných vloček)
  • vyrobený bez másla nebo oleje
  • vlhký a jemný (nikdo nemá rád suchý chleba)
  • vhodný i pro nejmenší
Jak na to?
1
Troubu předehřejeme na 175 °C. Formu na chlebíček (25 cm) můžeme vystlat papírem na pečení nebo vymazat olejem.
2
Nakrájený banán a hrušku rozmixujeme na jemnou kaši, přidáme vajíčka a dál mixujeme na kaši. Potom přidáme vanilkový extrakt, skořici, mleté mandle a ovesné vločky, sodu bikarbonu a sůl. Všechno spolu dobře promícháme.
3
Těsto nalijeme do formy. Vrch můžeme/nemusíme libovolně ozdobit například mandlemi a kousky hrušky, jako jsem to udělala já.
4
Pečeme 45–50 minut nebo dokud není chlebíček hezky křupavý a hnědý.
5
Podáváme čistý nebo s medem, ořechovým máslem, jogurtem nebo tvarohem.
6
Skladujeme v lednici.

Výživové hodnoty na 1 ks (cca 70 g):

161 kcal

677 kJ

T:

10 g

B:

6 g

S:

12 g

V:

3 g

najlepší banánový chlebík

Ať ti chutná! 😊

Dopřejte svému tělu nejen výborné a zdravé jídlo, ale také pohyb, který dá tvému tělu zabrat.

A víš o tom, že na tebe v našem e-shopu čeká i naše novinka? Neboj se zapotit a dát si do těla.

harmonická výzva
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Kategorie

ReceptySvačinaChléb a pečivoSnídaně