Jestli máš doma přezrálé hrušky a banány, je to skvělý způsob, jak je zužitkovat. Nedělám si legraci, když říkám, že toto je NEJLEPŠÍ banánovo-hruškový chleba. Vážně!
Chlebík je vláčný, měkký a jemně sladký. Jediný cukr pochází z hrušek a banánů. Je dobrý k snídani, ale taky skvělý jako dezert. Můžeš si ho dochutit medem, javorovým sirupem, ořechovým máslem, jogurtem nebo tvarohem.
Nejdůležitější informace o receptu
- bez mléčných výrobků, bez rafinovaného cukru
- můžeš si vyrobit i bezlepkovou verzi (vyrobenou z mandlové mouky a ovesných vloček)
- vyrobený bez másla nebo oleje
- vlhký a jemný (nikdo nemá rád suchý chleba)
- vhodný i pro nejmenší
Jak na to?
1
Troubu předehřejeme na 175 °C. Formu na chlebíček (25 cm) můžeme vystlat papírem na pečení nebo vymazat olejem.
2
Nakrájený banán a hrušku rozmixujeme na jemnou kaši, přidáme vajíčka a dál mixujeme na kaši. Potom přidáme vanilkový extrakt, skořici, mleté mandle a ovesné vločky, sodu bikarbonu a sůl. Všechno spolu dobře promícháme.
3
Těsto nalijeme do formy. Vrch můžeme/nemusíme libovolně ozdobit například mandlemi a kousky hrušky, jako jsem to udělala já.
4
Pečeme 45–50 minut nebo dokud není chlebíček hezky křupavý a hnědý.
5
Podáváme čistý nebo s medem, ořechovým máslem, jogurtem nebo tvarohem.
6
Skladujeme v lednici.
Výživové hodnoty na 1 ks (cca 70 g):
161 kcal
677 kJ
T:
10 g
B:
6 g
S:
12 g
V:
3 g
Ať ti chutná! 😊
Dopřejte svému tělu nejen výborné a zdravé jídlo, ale také pohyb, který dá tvému tělu zabrat.
A víš o tom, že na tebe v našem e-shopu čeká i naše novinka? Neboj se zapotit a dát si do těla.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz