Tento banánový chleba se určitě rychle stane tvým novým oblíbencem.
Kombinace čokolády a třešní je dokonalým doplňkem tohoto chutného receptu.
Výjimečně vlhký a jemný, nebudeš se moct zastavit jen po jednom kousku! 😋
Jak na to?
1
Předehřejeme si troubu na 165 °C. Banány oloupeme a rozmačkáme vidličkou.
2
Přimícháme vajíčko, máslo, řecký jogurt, hnědý cukr a vanilku a mícháme, dokud se všechno dobře nespojí.
3
Ve druhé misce smícháme jeden hrnek mouky, sodu bikarbonu, kypřicí prášek a sůl. Suché přísady přidáme k vlhkým a mícháme, dokud se nespojí.
4
Přimícháme nakrájenou čokoládu a třešně.
5
Formu na chleba vymastíme a vysypeme moukou a potom směs nalijeme do formy.
6
Pečeme 65–70 minut nebo dokud párátko nevytáhneme čisté. Před vyklopením necháme chleba vychladnout.
Výživové hodnoty na 1 porci:
213 kcal
895 kJ
T:
10 g
B:
4 g
S:
25 g
V:
3 g
Ať ti chutná 😊!
Tip: Jestli máš chuť na něco sladkého, vyzkoušej i naši Fitnutku, kterou nabízíme ve 3 příchutích.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz