Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Cvičení
Všeobecné
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Jemný banánovo-třešňový chlebíček s kousky čokolády

60 min
12 porcí
kolac tresne

Potřebujeme: 

  • 1 hrnek rozmačkaných banánů (2 zralé banány)
  • 1 vajíčko
  • 4 lžíce změklého kvalitního másla
  • ¼ hrnku obyčejného řeckého jogurtu
  • 2–3 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžičku vanilky
  • 1 hrnek hladké špaldové mouky
  • 1 lžičku sody bikarbony
  • ½ lžičky kypřicího prášku bez fosfátů
  • ½ lžičky mořské/himalájské soli
  • 90 g kvalitní hořké čokolády nakrájené na malé kousky
  • 1 hrnek třešní bez pecek
kolac tresne

Tento banánový chleba se určitě rychle stane tvým novým oblíbencem.

Kombinace čokolády a třešní je dokonalým doplňkem tohoto chutného receptu.

Výjimečně vlhký a jemný, nebudeš se moct zastavit jen po jednom kousku! 😋

Jak na to?

1

Předehřejeme si troubu na 165 °C. Banány oloupeme a rozmačkáme vidličkou.

2

Přimícháme vajíčko, máslo, řecký jogurt, hnědý cukr a vanilku a mícháme, dokud se všechno dobře nespojí.

3

Ve druhé misce smícháme jeden hrnek mouky, sodu bikarbonu, kypřicí prášek a sůl. Suché přísady přidáme k vlhkým a mícháme, dokud se nespojí.

4

Přimícháme nakrájenou čokoládu a třešně.

5

Formu na chleba vymastíme a vysypeme moukou a potom směs nalijeme do formy.

6

Pečeme 65–70 minut nebo dokud párátko nevytáhneme čisté. Před vyklopením necháme chleba vychladnout.

Výživové hodnoty na 1 porci:

213 kcal

895 kJ

T:

10 g

B:

4 g

S:

25 g

V:

3 g

tresne recept

Ať ti chutná 😊!

Tip: Jestli máš chuť na něco sladkého, vyzkoušej i naši Fitnutku, kterou nabízíme ve 3 příchutích.

zdrava nutela
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.

Mohlo by tě zajímat

Mohlo by tě zajímat