Zdravý a jednoduchý recept na banánovo-jahodové muffiny! Jsou dokonale vláčné, nadýchané a vyrobené z čerstvých jahod, které jsou právě na vrcholu sezóny. Chutné, ovocné, šťavnaté, super sladké a plné chuti, připravené jen z několika přísad ze spíže. Perfektní, zdravá snídaně, přesnídávka nebo rychlý dezert.
Jak na to?
1
Troubu předehřejeme na 190 ˚C a formu na muffiny vymažeme olejem.
2
V malé misce smícháme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici a sůl.
3
Do velké misky dáme banány, vajíčka, rozpuštěný a vychladlý kokosový olej, med, jogurt, vanilku a všechno společně rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.
4
Do vlhké směsi přidáme směs mouky, potom ovesné vločky.
5
Přidáme hořkou čokoládu nakrájenou na malé kostky, jahody a jen párkrát promícháme.
6
Těsto nabereme lžící a plníme jím formy na muffiny. Takto připravené je můžeme posypat nakrájenými jahodami.
7
Pečeme 18-20 minut nebo dokud párátko nevyjde čisté.
Výživové hodnoty na 1 ks:
174 kcal
732 kJ
T:
8 g
B:
3 g
S:
22 g
V:
1 g
Příjemné mlsání!
Více chutných receptů nejen na takové fantastické pečivo najdeš také v našich kuchařských knihách. Jednu dokonce dostaneš od nás zdarma při koupi ročního členství. Přečíst si můžeš i více benefitů, pokud se staneš premium členem.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz