Recept na rychlé a syté špenátovo-pohankové rizoto je neuvěřitelně jednoduchý a také bohatý na živiny.
Jak na to?
1
Pohanku namočíme do vody na 2–3 hodiny, potom ji připravíme k použití (tuto část můžeme přeskočit, ale namáčení pohanku změkčí a přispívá k lepšímu konečném výsledku).
2
Najemno nakrájíme cibuli. Ve větší pánvi rozpálíme olej a pak osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme nakrájenou petrželovou nať a restujeme další minutu nebo dvě.
3
Přidáme pohanku, přimícháme a smažíme asi minutu. Přidáme zeleninový vývar. Vaříme bez pokličky na středním ohni, dokud pohanka neabsorbuje vývar.
4
Mezitím umyjeme špenát. Přidáme ho k pohance spolu s mlékem a kokosovou smetanou.
5
Vaříme, dokud se tekutina téměř nevstřebá. Nakonec dochutíme solí, pepřem a podáváme s čerstvými bylinkami.
Tip: K rizotu si můžeme přidat například uvařené vajíčko, salát, zeleninu, případně ho můžeme podávat jako přílohu k masu nebo rybě.
Výživové hodnoty na 1 porci:
241 kcal
1013 kJ
T:
6 g
B:
8 g
S:
38 g
V:
6 g
Ať ti chutná! 😊
Ulahoď svému tělu nejen skvělým jídlem, ale také pohybem. Právě tento týden začala naše výzva Harmonie těla a duše 2023.
Čeká na tebe 35 dní plných příjemného cvičení jógy a pilates. Přihlas se ještě dnes, stále to stíháš.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz