Receptů, které jsou rychle hotové, max. do 30 minut, není nikdy dost. Vždyť každý z nás přece rád tráví čas i jinak než za sporákem. Dnes do této sbírky přibude toto famózní krémové rizoto připravené z pohanky, zeleniny a nivy. Samozřejmě není v takovéto verzi vhodné pro nejmenší dětičky, pokud bychom ho chtěli dělat pro ně, nezapomeneme vyměnit nivu za neplesnivý sýr, například takový parmezán. Věřím, že ti bude chutnat stejně jako mně. ;-)
Jak na to?
1
Na másle zpěníme cibulku a přidáme propláchnutou pohanku.
2
Promícháme, osolíme, opepříme a podle chuti přidáme tymián.
3
Když se pohanka opraží, přilejeme trochu vody a promícháme. Vodu přiléváme postupně a ochutnáváme pohanku. Když je pohanka měkká, vodu přestaneme dolévat
4
K pohance přidáme zeleninu a necháme chvilku dusit.
5
Před koncem vaření ještě do rizota zamícháme nivu, což rizotu dodá krémovou chuť. 😊
Tip: Se solením doporučuji opatrně, protože niva je dost slaný sýr. Můžeme případně solení z 2. kroku vynechat a dosolit rizoto až na závěr.
Dobrou chuť! :-)
Úsměv na tváři, vařečka v ruce a stále nové nápady. Tak nějak bych se charakterizovala. Baví mě vymýšlet nové zdravé a hlavně bezlepkové recepty, na kterých si pochutná skutečně každý. Toho, že jsem komunikativní a ráda si povídám s lidmi, si můžete všimnout v rozhovorech, které pravidelně přibývají na našem blogu. Proto, jestli ti chybí motivace, rychle si nějaký přečti.