Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Výborné špaldové vafle s citronem a borůvkami

35 min
3 porce
špaldové vafle s citronem a borůvkami

Potřebujeme: 

  • 2 hrnky špaldové hladké mouky
  • špetku soli
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžičku citronové kůry
  • ⅓ hrnku rozpuštěného másla
  • 2 vajíčka
  • 1 a ⅔ hrnku podmáslí
  • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • 1 lžičku citronové šťávy
  • 1 hrnek borůvek
špaldové vafle s citronem a borůvkami

Mám pro tebe tip na speciální snídani nebo dezert. Svěžest citronů spojená se sladkými borůvkami, to vše připravené ve vaflovači do křupavé textury s máslovou příchutí. Tento recept je snadný a rychlý. Vafle jsou máslové, křupavé, a přesto jemné, s překvapivými výbuchy borůvek uvnitř. Pár čerstvých borůvek nahoru, které explodují svou šťavnatostí, když se do nich zakousneš. Pojďme si ukázat, jak na to.

Jak na to?

1

Předehřejeme vaflovač.

2

Smícháme sypké přísady: mouku, sůl, prášek do pečiva, cukr, citronovou kůru.

3

Rozpustíme máslo a necháme trochu vychladnout.

4

Do jiné mísy přidáme vajíčka, podmáslí, vanilku, citronovou šťávu, rozpuštěné máslo a promícháme.

5

Mokré přísady po troškách přidáváme do sypkých, dokud nejsou dobře promíchané. Přidáme borůvky.

6

Těsto vložíme do vaflovače tak, abychom zakryli spodní desku, a jemně promícháme.

7

Každý vaflovač je jiný. Mně pečení trvalo 10 minut.

8

Podáváme s oblíbenou polevou nebo kvalitní marmeládou.

Tip na libovolnou polevu: čerstvé borůvky, ořechy, kokosová šlehačka, med, horká čokoláda, bílý jogurt, Fitnutka, kvalitní marmeláda...

Výživové hodnoty na 1 porci:

351 kcal

1476 kJ

T:

15 g

B:

11 g

S:

47 g

V:

9 g

Krásné ráno a dobrou chuť :-)!

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.