Všechny

Výborné špaldové vafle s citronem a borůvkami

Recepty
35 min
3 porce
špaldové vafle s citronem a borůvkami
Potřebujeme:
  • 2 hrnky špaldové hladké mouky
  • špetku soli
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžičku citronové kůry
  • ⅓ hrnku rozpuštěného másla
  • 2 vajíčka
  • 1 a ⅔ hrnku podmáslí
  • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • 1 lžičku citronové šťávy
  • 1 hrnek borůvek

Mám pro tebe tip na speciální snídani nebo dezert. Svěžest citronů spojená se sladkými borůvkami, to vše připravené ve vaflovači do křupavé textury s máslovou příchutí. Tento recept je snadný a rychlý. Vafle jsou máslové, křupavé, a přesto jemné, s překvapivými výbuchy borůvek uvnitř. Pár čerstvých borůvek nahoru, které explodují svou šťavnatostí, když se do nich zakousneš. Pojďme si ukázat, jak na to.

Jak na to?
1
Předehřejeme vaflovač.
2
Smícháme sypké přísady: mouku, sůl, prášek do pečiva, cukr, citronovou kůru.
3
Rozpustíme máslo a necháme trochu vychladnout.
4
Do jiné mísy přidáme vajíčka, podmáslí, vanilku, citronovou šťávu, rozpuštěné máslo a promícháme.
5
Mokré přísady po troškách přidáváme do sypkých, dokud nejsou dobře promíchané. Přidáme borůvky.
6
Těsto vložíme do vaflovače tak, abychom zakryli spodní desku, a jemně promícháme.
7
Každý vaflovač je jiný. Mně pečení trvalo 10 minut.
8
Podáváme s oblíbenou polevou nebo kvalitní marmeládou.

Tip na libovolnou polevu: čerstvé borůvky, ořechy, kokosová šlehačka, med, horká čokoláda, bílý jogurt, Fitnutka, kvalitní marmeláda...

Výživové hodnoty na 1 porci:

351 kcal

1476 kJ

T:

15 g

B:

11 g

S:

47 g

V:

9 g

Krásné ráno a dobrou chuť :-)!

Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Kategorie

ReceptySnídaněPalačinky, lívance a vafle