Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Všeobecné
Cvičení
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Banánovo-ovesné vafle s ořechy

35 min
4 porce
ovesné vafle

Potřebujeme: 

  • 2 zralé rozmačkané banány
  • 1 a ½ hrnku mléka (živočišného nebo rostlinného)
  • 3-4 lžíce domácího medu
  • 2 lžíce kvalitního másla
  • 4 hrnky pomletých ovesných vloček
  • 3 lžičky jedlé sody
  • 2 lžíce mleté skořice
  • 2 lžíce vanilkového extraktu, vanilky nebo vanilkové příchutě
  • ½ lžičky soli
  • 1-2 hrsti nasekaných vlašských ořechů (množství podle chuti)
  • 2-3 lžíce olivového oleje
  • poleva: ovoce, ořechy, ořechové máslo, čokoláda, jogurt
ovesné vafle

Opět mám pro tebe recept, ve kterém zužitkuješ zralé banány. Tyto vafle jsou přirozeně sladké, nadýchané, syté, husté, vzdušné a plné banánů, skořice a příchutě ovesných vloček. Do těsta jsem zapracovala i vlašské ořechy, protože obsahují hodně omega-3 mastných kyselin.

Jak na to?

1

Nahřejeme si vaflovač.

2

Ve větší misce smícháme rozmačkané banány, mléko, med a rozpuštěné máslo. Kdo nechce hrudky, může směs rozmixovat ponorným mixérem.

3

V druhé misce smícháme pomleté ovesné vločky, jedlou sodu, skořici, vanilku, sůl a vlašské ořechy.

4

Sypkou směs nasypeme k mokré a pořádně promícháme.

5

Před dávkováním vaflovač jemně potřeme olejem.

6

Směs dávkujeme do vaflovače a pečeme cca 5-10 minut, záleží na typu vaflovače. Otevíráme, až když jsou vafle upečené.

7

Podáváme s ovocem, jogurtem, ořechy či ořechovým máslem nebo marmeládou. Prostě co máte doma nebo na co máte chuť.

Výživové hodnoty na 1 ks:

372 kcal

1565 kJ

T:

11 g

B:

9 g

S:

56 g

V:

5 g

vafle z ovesných vloček
zdravé vafle z ovesných vloček
zdravé banánové vafle

Krásné ráno a dobrou chuť :-)!

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.