Opět mám pro tebe recept, ve kterém zužitkuješ zralé banány. Tyto vafle jsou přirozeně sladké, nadýchané, syté, husté, vzdušné a plné banánů, skořice a příchutě ovesných vloček. Do těsta jsem zapracovala i vlašské ořechy, protože obsahují hodně omega-3 mastných kyselin.
Jak na to?
1
Nahřejeme si vaflovač.
2
Ve větší misce smícháme rozmačkané banány, mléko, med a rozpuštěné máslo. Kdo nechce hrudky, může směs rozmixovat ponorným mixérem.
3
V druhé misce smícháme pomleté ovesné vločky, jedlou sodu, skořici, vanilku, sůl a vlašské ořechy.
4
Sypkou směs nasypeme k mokré a pořádně promícháme.
5
Před dávkováním vaflovač jemně potřeme olejem.
6
Směs dávkujeme do vaflovače a pečeme cca 5-10 minut, záleží na typu vaflovače. Otevíráme, až když jsou vafle upečené.
7
Podáváme s ovocem, jogurtem, ořechy či ořechovým máslem nebo marmeládou. Prostě co máte doma nebo na co máte chuť.
Výživové hodnoty na 1 ks:
372 kcal
1565 kJ
T:
11 g
B:
9 g
S:
56 g
V:
5 g
Krásné ráno a dobrou chuť :-)!
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz