Všechny
Recepty
Zdraví
Všeobecné
Stravování
Fitshaker podcasty
Cvičení
Proměny
Hubnutí
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
LÉTO
Těhotenství
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!

Vynikající banánovo–arašídové domácí fit tyčinky z ovesných vloček

30 min
12 ks
domaci fit tycinky

Potřebujeme: 

  • 200 g arašídového másla (můžeme použít Fitnutku arašídy a protein)
  • 200 g medu
  • 3 zralé banány
  • 400 g (bezlepkových) ovesných vloček
  • na ochucení můžeme přidat vlašské či pekanové ořechy, sušené ovoce
domaci fit tycinky

Často mívám doma přezrálé banány, které u nás nikdo nemá rád, proto stále hledám recepty, jak je ještě využít. Zdravé a výživné tyčinky z banánů a arašídového másla oslazené medem jsou skvělá volba. Tyčinky si můžeš připravit i jako bezlepkové, bez mléčných výrobků či rafinovaného cukru.

Jak na to?

1

Předehřejeme si troubu na 180 ˚C a formu na pečení (20 x 30 cm) vyložíme pečicím papírem.

2

V hrnci si rozehřejeme arašídové máslo a med.

3

Rozpuštěnou směs smícháme s rozmačkanými banány a poté přimícháme ovesné vločky. Stále mícháme, dokud se vše nespojí.

4

Pokud chceme přidat např. nasekané sušené ovoce nebo ořechy, teď je ten správný čas. Směs vtlačíme do formy a pečeme v troubě 15–20 minut. Zkontrolujeme po 15 minutách.

5

Před nakrájením necháme koláč vychladnout.

Výživové hodnoty na 1 ks:

327 kcal

1375 kJ

T:

11 g

B:

9 g

S:

47 g

V:

4 g

ovsené tyčinky
fit tycinky z ovsenych vlociek

Příjemné maškrcení 😊.

Objev zdravé dobroty na Fitshaker e-shopu! 🛒✨

Hledáš inspiraci na zdravé vaření, dárky nebo doplňky pro svůj aktivní životní styl? Na našem e-shopu najdeš všechno, co potřebuješ – od zdravých receptů, Fitnutky, až po knihy a fitness plánovače.

➡️ Navštiv náš e-shop a objev produkty, které ti pomohou na cestě ke zdravějšímu JÁ! 💚

fitnutka
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.