Vynikající slané lívance z máslové dýně: tip na lehkou večeři, ale i přílohu
60 min
20 ks

Dýně je nejen univerzální pro přípravu různých pokrmů, ale obsahuje i hodně zdraví prospěšných látek, hodně vitamínu C a betakarotenu. Je také bohatým zdrojem vlákniny. Je vhodná i při hubnutí, protože obsahuje určité množství vody.
Ako na to?
1
Oškrábanou dýni s cibulí, česnekem a vejci vložíme do mixéru.
2
Všechno rozmixujeme na hladkou hmotu.
3
V míse smícháme mouku, protein, provensálské koření, sůl a pepř.
4
Přidáme rozmixovanou dýni a všechno spolu dobře promícháme.
5
Jestli se ti zdá těsto husté, můžeš přidat trochu vody, ale doporučuju chvíli počkat, protože dýně obvykle pustí vodu.
6
Pánev potřeme olivovým olejem a necháme dobře rozehřát.
7
Polévkovou lžící tvarujeme z těsta lívance, které smažíme z obou stran dozlatova.
8
Když máme lívance osmažené, posypeme je sýrem a nakrájenou natí z mladé cibulky.
Tip: Lívance můžeme konzumovat samostatně nebo jako přílohu například ke kuřecímu masu.
Výživové hodnoty na 1 porci (4 ks lívanců):
318 kcal
1338 kJ
T:
12 g
B:
24 g
S:
31 g
V:
7 g
Výživové hodnoty na 1 ks (cca 60 g):
79 kcal
334 kJ
T:
3 g
B:
6 g
S:
8 g
V:
2 g

Dobrou chuť 🙂!