Dýně je nejen univerzální pro přípravu různých pokrmů, ale obsahuje i hodně zdraví prospěšných látek, hodně vitamínu C a betakarotenu. Je také bohatým zdrojem vlákniny. Je vhodná i při hubnutí, protože obsahuje určité množství vody.
Ako na to?
1
Oškrábanou dýni s cibulí, česnekem a vejci vložíme do mixéru.
2
Všechno rozmixujeme na hladkou hmotu.
3
V míse smícháme mouku, protein, provensálské koření, sůl a pepř.
4
Přidáme rozmixovanou dýni a všechno spolu dobře promícháme.
5
Jestli se ti zdá těsto husté, můžeš přidat trochu vody, ale doporučuju chvíli počkat, protože dýně obvykle pustí vodu.
6
Pánev potřeme olivovým olejem a necháme dobře rozehřát.
7
Polévkovou lžící tvarujeme z těsta lívance, které smažíme z obou stran dozlatova.
8
Když máme lívance osmažené, posypeme je sýrem a nakrájenou natí z mladé cibulky.
Tip: Lívance můžeme konzumovat samostatně nebo jako přílohu například ke kuřecímu masu.
Výživové hodnoty na 1 porci (4 ks lívanců):
318 kcal
1338 kJ
T:
12 g
B:
24 g
S:
31 g
V:
7 g
Výživové hodnoty na 1 ks (cca 60 g):
79 kcal
334 kJ
T:
3 g
B:
6 g
S:
8 g
V:
2 g
Dobrou chuť 🙂!
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.