Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Cvičení
Všeobecné
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Zapečená cuketa s mletým masem

45 min
6 porcí
zapečená cuketa s mletým masem

Potřebujeme: 

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibuli
  • 500 g mletého masa (vepřového, hovězího, krůtího, kuřecího)
  • 2 středně velké mrkve
  • 400 g protlaku
  • 2 lžičky oregana
  • 1 lžičku mleté skořice
  • mořskou/himalájskou sůl
  • 2 ks cukety
  • 200 g Lučiny
  • ½ hrnku oblíbeného sýra (já jsem použila goudu)
zapečená cuketa s mletým masem

Tento recept je velmi chutný a perfektně se hodí na přípravu rychlého a sytého oběda nebo večeře přes uspěchaný týden. Ručím ti, že na tomto jídle si pochutná celá tvoje rodina. Pečená cuketa, rajčatovo-masová omáčka, Lučina a trošku sýra. Tato kombinace je nabitá chutěmi.

Krémový cuketový pekáč se připravuje neuvěřitelně jednoduše a je to dokonalý způsob, jak si vychutnat sezónní zeleninu. Například i z tvojí zahrady.

Jak na to?

1

Troubu předehřejeme na 175 °C.

2

Ve větší pánvi osmažíme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a najemno nastrouhanou mrkev. Opékáme 5 minut.

3

Přidáme protlak, koření a sůl a dusíme 10-15 minut. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme přidat vodu.

4

Dno pekáče poklademe polovinou cuket nakrájených na kolečka, jemně osolíme a přidáme masovo-rajčatovou omáčku. Na omáčku rozetřeme Lučinu a na tu naklademe druhou polovinu nakrájených cuket.

5

Cukety posypeme sýrem a pečeme 20-30 minut.

6

Podávat můžeme bez přílohy, případně můžeme zvolit hnědou rýži, quinou, zeleninovou kaši, salát nebo těstoviny.

cuketa s mletym masem

Přejeme vám dobrou chuť!

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.