Tento recept je velmi chutný a perfektně se hodí na přípravu rychlého a sytého oběda nebo večeře přes uspěchaný týden. Ručím ti, že na tomto jídle si pochutná celá tvoje rodina. Pečená cuketa, rajčatovo-masová omáčka, Lučina a trošku sýra. Tato kombinace je nabitá chutěmi.
Krémový cuketový pekáč se připravuje neuvěřitelně jednoduše a je to dokonalý způsob, jak si vychutnat sezónní zeleninu. Například i z tvojí zahrady.
Jak na to?
1
Troubu předehřejeme na 175 °C.
2
Ve větší pánvi osmažíme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a najemno nastrouhanou mrkev. Opékáme 5 minut.
3
Přidáme protlak, koření a sůl a dusíme 10-15 minut. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme přidat vodu.
4
Dno pekáče poklademe polovinou cuket nakrájených na kolečka, jemně osolíme a přidáme masovo-rajčatovou omáčku. Na omáčku rozetřeme Lučinu a na tu naklademe druhou polovinu nakrájených cuket.
5
Cukety posypeme sýrem a pečeme 20-30 minut.
6
Podávat můžeme bez přílohy, případně můžeme zvolit hnědou rýži, quinou, zeleninovou kaši, salát nebo těstoviny.
Přejeme vám dobrou chuť!
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz