Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Všeobecné
Cvičení
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Zapečené batáty s cuketou a mletým masem: tip na rychlý oběd nebo večeři

35 min
5 porcí
zapečené batáty s mletým masem

Potřebujeme: 

  • 1 lžíci olivového oleje
  • 2 střední cukety
  • mořskou/himalájskou sůl
  • mletý pepř
  • 1 nakrájenou cibuli
  • 500 g mletého masa (já jsem použila mleté krůtí maso)
  • 400 g domácího protlaku
  • 1 větší batát
  • 120 g sýra mozzarelly
zapečené batáty s mletým masem

Tento pekáč je nabitý zeleninou, je neuvěřitelně chutný, bez lepku a snadno se připravuje. Bude na tvém stole za 30 minut, je plný bílkovin, vitamínů a živin.

Můžu ti dát hodně důvodů, které tě přesvědčí, že toto je perfektní oběd nebo večeře během náročného týdne. První důvod – příprava je velmi jednoduchá. Druhý důvod je, že potřebuješ pouze jednu pánev na orestování zeleniny a vaření masa a zapékací mísu. Takže je tento recept ideální i v ty dny, kdy nemáš čas uklízet kuchyň po vaření. Skvělé!

A pokud ti tyto dva důvody nestačí, co kdybych ti řekla, že tento recept je neuvěřitelně chutný a bez lepku? Doufám, že se ti bude líbit a uděláš ho pro svoji rodinu 😉.

Jak na to?

1

Troubu předehřejeme na 175 °C.

2

Na střední pánvi zahřejeme na středně vysoké teplotě olivový olej.

3

Přidáme cuketu nakrájenou na kostky, sůl a pepř. Občas promícháme, restujeme asi 5 minut a potom odložíme bokem na talíř.

4

Do té stejné pánve přidáme cibuli nakrájenou na menší kostky a opečeme dozlatova.

5

Přidáme mleté maso a dusíme, dokud není upečené.

6

Přidáme protlak, předpřipravenou cuketu, sůl a pepř. Dusíme ještě 3-5 minut. Pokud je směs příliš hustá, můžeme přidat trošku vody.

7

Do vymaštěného pekáče klademe do rovnoměrné vrstvy na kostky nakrájený batát. Přidáme směs z masa a cukety.

8

Nahoru nastrouháme mozzarellu.

9

Pečeme asi 20-25 minut nebo dokud batáty nezměknou.

10

Podáváme buď samotně nebo s oblíbenou přílohou.

Užijte si to 😉!

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.