Tento pekáč je nabitý zeleninou, je neuvěřitelně chutný, bez lepku a snadno se připravuje. Bude na tvém stole za 30 minut, je plný bílkovin, vitamínů a živin.
Můžu ti dát hodně důvodů, které tě přesvědčí, že toto je perfektní oběd nebo večeře během náročného týdne. První důvod – příprava je velmi jednoduchá. Druhý důvod je, že potřebuješ pouze jednu pánev na orestování zeleniny a vaření masa a zapékací mísu. Takže je tento recept ideální i v ty dny, kdy nemáš čas uklízet kuchyň po vaření. Skvělé!
A pokud ti tyto dva důvody nestačí, co kdybych ti řekla, že tento recept je neuvěřitelně chutný a bez lepku? Doufám, že se ti bude líbit a uděláš ho pro svoji rodinu 😉.
Jak na to?
1
Troubu předehřejeme na 175 °C.
2
Na střední pánvi zahřejeme na středně vysoké teplotě olivový olej.
3
Přidáme cuketu nakrájenou na kostky, sůl a pepř. Občas promícháme, restujeme asi 5 minut a potom odložíme bokem na talíř.
4
Do té stejné pánve přidáme cibuli nakrájenou na menší kostky a opečeme dozlatova.
5
Přidáme mleté maso a dusíme, dokud není upečené.
6
Přidáme protlak, předpřipravenou cuketu, sůl a pepř. Dusíme ještě 3-5 minut. Pokud je směs příliš hustá, můžeme přidat trošku vody.
7
Do vymaštěného pekáče klademe do rovnoměrné vrstvy na kostky nakrájený batát. Přidáme směs z masa a cukety.
8
Nahoru nastrouháme mozzarellu.
9
Pečeme asi 20-25 minut nebo dokud batáty nezměknou.
10
Podáváme buď samotně nebo s oblíbenou přílohou.
Užijte si to 😉!
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz