Toto je recept, který si můžeš přizpůsobit podle chuti, nálady nebo podle toho, co máš v lednici.
Jednoduchý a chutný. 😊
Tento pekáč je možné podávat jako vegetariánské jídlo nebo jako přílohu k masu.
Tak neváhej a připrav si zapékanou rýži buď podle receptu, nebo si ji přizpůsob podle sebe.
Jak na to?
1
Nejdřív uděláme posypku. Zkombinujeme chleba, petržel a tymián a rozmixujeme je nahrubo v kuchyňském robotu. Potom polijeme olivovým olejem a odložíme stranou.
2
Troubu si předehřejeme na 170 ˚C.
3
Ve velké pánvi na střední teplotě osmažíme cibulku dozlatova.
4
Přidáme žampióny, sušená rajčata, okořeníme a restujeme 5 minut.
5
Přidáme nakrájený špenát a restujeme 1–2 minuty.
6
Přidáme rýži a mícháme, dokud se všechno nespojí.
7
V misce smícháme cottage sýr, jogurt, vajíčko a parmazán a přidáme směs k rýži. Všechno spolu promícháme.
8
Jemně vymastíme pekáč. Přidáme do něj rýži a dáme zapéct.
9
Po 20 minutách přidáme do pekáče posypku a pečeme ještě asi 5–10 minut.
10
Podáváme samotné, se salátem nebo jako přílohu k masu.
TIP: Místo posypky je možné použít nastrouhaný sýr. Do receptu můžeme přidat klidně maso a zkombinovat zeleninu, kterou máme rádi.
Výživové hodnoty na 1 porci:
520 kcal
2184 kJ
T:
23 g
B:
30 g
S:
44 g
V:
8 g
Ať ti chutná 😊!
2. 5. jsme odstartovali letošní výzvu do plavek, která bude kromě cvičení plná užitečných rad o stravování a výživě.
Přidej se k nám a pojď si splnit sen o zdravém a spokojeném JÁ:
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz