Většina z nás může souhlasit: čínské jídlo s sebou je chutné! Naštěstí téměř vždy existují způsoby, jak dát svému oblíbenému receptu zdravější podobu!
Jedním ze způsobů, jak to udělat, je vyrábět si omáčky a dresingy doma. Omáčky kupované v obchodě mají často dlouhý seznam tajemných ingrediencí, takže příprava vlastní ti umožňuje přesně vědět a kontrolovat, co do svého jídla a těla dáváš.
Další skvělou metodou ke snížení kalorií je rozhodnout se pro pečení místo smažení, kdykoliv je to možné. V tomto receptu jsou obě tyto věci a výsledek je vynikající. Domácí je zdravější.
Jak na omáčku?
1
V malém hrnci smícháme sójovou omáčku, med, ½ hrnku vody a česnekový prášek.
2
Přivedeme k varu. Zatímco se omáčka vaří, smícháme poslední ¼ hrnku vody a kukuřičného škrobu v malé misce. Dobře vyšleháme a za stálého míchání postupně přilíváme do vroucí omáčky.
3
Snížíme teplotu a pokračujeme v míchání omáčky, dokud nezhoustne. Odstraníme ze zdroje tepla a odložíme.
Jak na zapékanú rýži?
1
Troubu předehřejeme na 200 ˚C.
2
Ve velké pánvi na středním ohni rozpálíme olej. Po zahřátí přidáme kuřecí maso nakrájené na kostky a opečeme dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a potom restujeme asi 5 minut, dokud cibule nezměkne.
3
Přidáme uvařenou rýži a zbylé ingredience.
4
Zalijeme omáčkou a mícháme, dokud nejsou všechny ingredience obalené. Potom přeložíme do připravené zapékací mísy.
5
Pečeme 30 minut nebo dokud není kuře upečené a zelenina měkká, ale ne kašovitá. Podáváme ihned.
Výživové hodnoty na 1 porci:
292 kcal
1225 kJ
T:
3 g
B:
30 g
S:
35 g
V:
4 g
Ať ti chutná! 😊
Ke každé objednávce na našem e-shopu nad 50 € ti přibalíme jako dárek i novou příchuť Fitnutky. Tuto objednávku ti navíc doručíme zdarma.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz