Máš ráda lívance, ale nesnášíš obracení a stání u sporáku? Tyto ovesné lívance s ovocem jsou dokonalou snídaní bez námahy. Stačí umíchat těsto, přidat ovoce, upéct, nakrájet a hotovo. Oves můžeš dokonce večer předtím rozmixovat, takže je všechno připravené, aby ses do toho ráno mohla pustit. Jsou skutečně lehké, nadýchané a chutné.
Jak na to?
1
Troubu předehřejeme na 190 ˚C.
2
Ovesné vločky vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka.
3
Smícháme ovesné vločky s kypřicím práškem, solí a skořicí.
4
Smícháme vajíčka, vanilku a jogurt a přidáme je do ovesné směsi. Mícháme, dokud se směs nespojí.
5
Pekáč vysteleme papírem na pečení a vymastíme olejem. Já jsem použila rozměr 20 x 20, ale klidně můžeš použít i jiný.
6
Těsto opatrně rozetřeme na pekáč. Uložíme na něj ovoce, já jsem použila švestky a borůvky.
7
Vložíme do trouby a pečeme 25 minut nebo dokud nebude těsto jemně zlatavé a propečené.
8
Před krájením doporučuju nechat pár minut odležet.
9
Podáváme se svými oblíbenými polevami. My jsme si je vychutnali s jogurtem a čerstvým ovocem.
TIP: Pokud chceš větší porci, jednoduše zdvojnásob ingredience.
Výživové hodnoty na 1 porci:
317 kcal
1332 kJ
T:
9 g
B:
15 g
S:
42 g
V:
4 g
Ať ti chutná! 😊
Kromě skvělých receptů na našem blogu si už za chvíli můžeš začít užívat i další výzvu! Už 4. 9. totiž startujeme Restart po létě! Pojď se přidat a vyformuj si svoji postavu snů. Bude to společná, energií nabitá jízda, která tě zaručeně bude bavit. Už se na tebe těšíme! ❤️
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz