Tyto lívance jsou úplně skvělé, rychlé a nenáročné na suroviny. Potěší i vegany a určitě si na nich pochutnají i dětičky. Jsou bez cukru, protože v těstu máme banán, který nám k oslazení úplně postačí. Přeju vám tedy dobrou chuť. :-)
Jak na to?
1
Banán rozmixujeme tyčovým mixérem na kaši a přidáme mandlové mléko.
2
Přimícháme kypřicí prášek, pohankovou mouku a kakao.
3
Potom oškrábeme a nastrouháme jablko, které přimícháme do těsta. Těsto bude středně husté.
4
Na kokosovém oleji smažíme lívance na nižším stupni 2–3 minuty z obou stran.
Tip: Lívance jsou chutné i samy o sobě, ale velmi dobře chutnají i s Fitnutkou, domácím džemem bez cukru, jogurtem a ovocem nebo ořechy. :-)
Výživové hodnoty na 1 porci (cca 3 ks):
263 kcal
1107 kJ
T:
5 g
B:
5 g
S:
48 g
V:
2 g
Měj krásné ráno, přeju dobrou chuť! :-)
Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov