Tento jednoduchý pekáč s kuřecím masem a brokolicí se stane tvým novým oblíbeným tipem na zdravý rodinný oběd nebo večeři. Chutný a plný zdravých ingrediencí. Všechno smíchej. Hoď do jedné misky. Dej péct. Sněz. Konec. Věřím, že tě chuť tohoto zdravého jídla nezklame a stane se tvým vyhledávaným rodinným receptem.
Jak na to?
1
Předehřejeme troubu na 200 ˚C a zapékací mísu vymažeme olejem.
2
Na dno zapékací mísy dáme rýži a brokolici.
3
Nakrájená kuřecí prsa promícháme s ½ lžičky soli, ½ lžičky česnekového prášku a jemně ochutíme pepřem.
4
Ochucené kuřecí maso rovnoměrně rozložíme na rýži a brokolici.
5
Na pánvi zahřejeme olivový olej na středně vysokou teplotu, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a špetku soli a opékáme, dokud není cibule zlatohnědá, asi 3 až 5 minut.
6
Mezitím zašleháme kukuřičný škrob do kuřecího vývaru a ujistíme se, že se škrob rozpustil.
7
Když je cibule upečená, vmícháme italské koření a potom přidáme vývar. Přidáme hořčici, med a potom přivedeme k varu, aby omáčka trochu zhoustla. Když omáčka začne bublat, nalejeme ji rovnoměrně na ingredience v pekáči.
8
Zapékací mísu přikryjeme alobalem a pečeme 30 minut nebo dokud nebude kuře upečené. Odstraníme fólii a pokud chceme, můžeme nahoru rovnoměrně přidat i sýr (ten je volitelný).
9
Vrátíme misku do trouby na 5 minut, aby se sýr rozpustil a abychom získali zlatý křupavý vršek. Podáváme teplé.
Výživové hodnoty na 1 porci:
336 kcal
1412 kJ
T:
10 g
B:
28 g
S:
33 g
V:
3 g
Dobrou chuť 😊!
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz