Chřest je sezónní zelenina. V tomto období se dá koupit všude. Možná ho znáš hlavně z receptu s bešamelovou omáčkou. Já jsem chřest tentokrát udělala jinak – chutný a křupavý. S bramborami nebo bez chutná výborně.
Jak na to?
1
Chřest oloupeme a vložíme do vroucí osolené vody.
2
Necháme vařit cca 10 minut.
3
Chřest vyndáme a vložíme do studené vody.
4
Necháme chladit.
5
V misce rozmícháme vejce, přidáme prolisovaný česnek, koření na zeleninu a sůl.
6
Sýr nastrouháme na jemném struhadle.
7
Zapékací mísu vymastíme a vysypeme strouhankou.
8
Vychladlý chřest vložíme do vajíčka a potom obalíme v nastrouhaném sýru.
9
Takto obalený ho ukládáme do vymaštěné zapékací mísy.
10
Zapékáme cca 20 minut dozlatova.
11
Zakysanou smetanu dáme do misky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nastrouhanou kyselou okurku a dochutíme solí a pepřem.
12
Chřest podáváme s dresingem ze zakysané smetany.
Výživové hodnoty na 1 porci:
372 kcal
1562 kJ
T:
24 g
B:
29 g
S:
9 g
V:
3 g
Ať ti chutná 🙂!
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.