Ani si neumíš představit, jak velkou mám radost, že je znovu jaro. Konečně, i když ještě v dece přehozené přes ramena, si můžu ráno vychutnat kávu na sluncem zalité terase. Všechno kolem kvete a z každého kouta je slyšet zpívat ptáčky. Po dlouhé zimě je každý rád, že je opět teplo. Přesně tehdy přichází ta chvíle, kdy opět začínám vařit a péct lehké, svěží a chutné dobroty, které se přesně hodí k tomuto počasí. Každoročně mezi moje recepty patří i tyto lehoučké tvarohové řezy. Jsou tak snadné na přípravu, že tě vůbec neoberou o čas strávený s rodinou. Tak se do toho pusťme.
Jak na to?
1
Na začátku si v míse vyšleháme bílky se špetkou soli do tuhého sněhu.
2
Žloutky vymícháme v jiné misce s kakaem, dvěma lžícemi medu a práškem do pečiva.
3
Potom do žloutkové směsi opatrně vmícháme bílky. Těsto nalejeme na menší plech a dáme péct asi na 13 minut na 190°C.
4
Zatímco se těsto peče, máme čas vymíchat krém. Stačí, když smícháme tvaroh, zbylé 2 lžíce medu a špetku skořice. Pokud máme rádi ovoce, můžeme přidat nadrobno nakrájené mango nebo jahody.
5
Těsto po upečení a vychladnutí rozřízneme podélně nití. Je to mnohem lepší než nožem.
6
Potom už jen stačí dezert naplnit a polít rozpuštěnou čokoládou.
7
Po 10 minutách v ledničce ho už můžeme krájet a vychutnávat si ho se svými nejbližšími.
Jednoduchý a přitom tak chutný recept, který zvládne úplně každá z vás. A jelikož se fantazii meze nekladou, zkus si do náplně přimíchat například ovoce, kousky oříšků nebo rozinky. Každý podle toho, co má rád a co mu chutná.
Úsměv na tváři, vařečka v ruce a stále nové nápady. Tak nějak bych se charakterizovala. Baví mě vymýšlet nové zdravé a hlavně bezlepkové recepty, na kterých si pochutná skutečně každý. Toho, že jsem komunikativní a ráda si povídám s lidmi, si můžete všimnout v rozhovorech, které pravidelně přibývají na našem blogu. Proto, jestli ti chybí motivace, rychle si nějaký přečti.