Vejce jsou bohatým zdrojem bílkovin a můžeme je připravit na milion způsobů. Ať už si je připravíš jako omeletu nebo míchaná vejce, vždy si na nich pochutnáš. A aby nebyly až tak obyčejné, příjemnou pikantní chuť jim dodá čerstvá rukola. Pojď si prohlédnout můj recept, který si můžeš připravit i na velikonoční snídani nebo jiný den například na večeři. 😉
Jak na to?
1
Nejprve uvaříme brambory ve slupce a necháme je vychladnout.
2
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
3
Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a chvilku ji osmažíme.
4
Přidáme nakrájené žampiony, podlijeme trochou vody a dusíme cca 20 minut.
5
Když se voda odpaří, přidáme nakrájené brambory, které necháme chvíli opéct.
6
V misce rozšleháme vajíčka, která ochutíme solí a pepřem.
7
Ochucená vajíčka nalejeme do pánve, přikryjeme a pečeme do ztuhnutí.
8
Když je omeleta hotová, přendáme ji na talíř a posypeme čerstvou rukolou.
TIP: Nahoře ji můžeme jemně posypat strouhaným parmezánem.
Výživové hodnoty na 1 porci:
370 kcal
1554 kJ
T:
26 g
B:
17 g
S:
15 g
V:
6 g
Přeju ti dobrou chuť!
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.