Avokádová omeleta: chutná výživná snídaně nebo zdravá večeře pro dva
20 min
2 porce

Ráda snídám vajíčka na milión způsobů. Zkoušela jsem už vajíčkové muffiny, klasická míchaná vajíčka, vajíčko natvrdo, naměkko nebo volské oko. Každý způsob je skvělý, ale můj nejoblíbenější je udělat si z vajíček právě omeletu. Zvítězila proto, že si do ní můžu přidat cokoliv, na co mám chuť. Bylinky, zeleninu, koření nebo sýr. Můj dnešní tip je na omeletu s avokádem a rajčaty. Pojď se pustit do přípravy dobré a zdravé snídaně! ;-)
Jak na to?
1
V míse pořádně vyšleháme vajíčka s pepřem a solí.
2
Přidáme oregano, mléko a sýr.
3
Cibuli nakrájíme na drobné kousky a na másle necháme zesklovatět.
4
Na horkou pánev k cibuli vylijeme vaječnou směs.
5
Dokud je horní vrstva omelety ještě měkká, naskládáme na ni cherry rajčata nakrájená na kolečka a plátky avokáda.
6
Omeletu opékáme na mírném plameni cca 10 minut. Omeleta je hotová, když bude její vrch pevný. Během opékání ji neobracíme.
TIP: Pokud v receptu nepoužiješ mletý pepř, můžeš omeletu podávat i dětem od 1 roku.
Výživové hodnoty na 1 porci:
476 kcal
2002 kJ
T:
37 g
B:
24 g
S:
11 g
V:
4 g

Vychutnej si tuto snídani například o víkendu, když nemusíš nikam pospíchat. Nejlépe chutná se šálkem dobrého čaje. Nastartuj se hned od rána dobrou náladou! :-)