Ráda snídám vajíčka na milión způsobů. Zkoušela jsem už vajíčkové muffiny, klasická míchaná vajíčka, vajíčko natvrdo, naměkko nebo volské oko. Každý způsob je skvělý, ale můj nejoblíbenější je udělat si z vajíček právě omeletu. Zvítězila proto, že si do ní můžu přidat cokoliv, na co mám chuť. Bylinky, zeleninu, koření nebo sýr. Můj dnešní tip je na omeletu s avokádem a rajčaty. Pojď se pustit do přípravy dobré a zdravé snídaně! ;-)
Jak na to?
1
V míse pořádně vyšleháme vajíčka s pepřem a solí.
2
Přidáme oregano, mléko a sýr.
3
Cibuli nakrájíme na drobné kousky a na másle necháme zesklovatět.
4
Na horkou pánev k cibuli vylijeme vaječnou směs.
5
Dokud je horní vrstva omelety ještě měkká, naskládáme na ni cherry rajčata nakrájená na kolečka a plátky avokáda.
6
Omeletu opékáme na mírném plameni cca 10 minut. Omeleta je hotová, když bude její vrch pevný. Během opékání ji neobracíme.
TIP: Pokud v receptu nepoužiješ mletý pepř, můžeš omeletu podávat i dětem od 1 roku.
Výživové hodnoty na 1 porci:
476 kcal
2002 kJ
T:
37 g
B:
24 g
S:
11 g
V:
4 g
Vychutnej si tuto snídani například o víkendu, když nemusíš nikam pospíchat. Nejlépe chutná se šálkem dobrého čaje. Nastartuj se hned od rána dobrou náladou! :-)
Úsměv na tváři, vařečka v ruce a stále nové nápady. Tak nějak bych se charakterizovala. Baví mě vymýšlet nové zdravé a hlavně bezlepkové recepty, na kterých si pochutná skutečně každý. Toho, že jsem komunikativní a ráda si povídám s lidmi, si můžete všimnout v rozhovorech, které pravidelně přibývají na našem blogu. Proto, jestli ti chybí motivace, rychle si nějaký přečti.