Mrkvové pečení je skvělé, protože mrkev můžeme přidat do bábovek, koláčů nebo chlebíčků jako například i dnes 😊. Tento se skvěle hodí na snídani, protože je dost sytý a výživný, ale dopřát ho můžeme i návštěvě ke kávičce nebo například i během svátků nebo kdykoliv jen tak 😊.
Jak na to?
1
Zapneme troubu na 160 ˚C. Vajíčka a kokosový olej vyšleháme do pěny, pokud chceme chlebíček sladší, přidáme i lžíci medu.
2
Banány rozmačkáme na kaši a přimícháme k vaječné směsi.
3
Postupně přimícháme mletý mák, mleté vločky, mleté kešu ořechy a kypřicí prášek.
4
Všechno smícháme a vznikne nám vláčné těsto, do kterého ještě najemno nastrouháme očištěnou mrkev.
5
Formu na biskupský chlebíček o délce cca 25 cm vymažeme kokosovým olejem a nalejeme těsto. Pečeme 40 minut.
Tip: Chlebíček můžeme při snídani potřít i domácím džemem 😋.
Přeju dobrou chuť 😊!
Výborné tipy si pro tebe v Novoroční výzvě 2023 připravila výživová poradkyně Ivka Maheľová, která tě bude provázet celou výzvou v oblasti stravy.
Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov