Když máme plné zahrádky cukety, je třeba ji přidat všude, kam se jen dá. Tak jsem se pokusila inovovat náš oblíbený banánový chlebík a zamaskovat do něj i kousek této výživné sezónní zeleninky. Byl vláčný, na chuti mu tedy vůbec neubralo (spíše naopak) a neskutečně jsme si pochutnali. Skvěle přijde vhod, když ráno nestíháš snídani – jen si ho vezmeš do krabičky s sebou nebo ho „zbaštíš“ namísto dezertu po zdravém letním obědě. A co je skvělé, recept je i baby friendly. Od 1 roku ho můžeš klidně nabídnout i malému jedlíkovi. Ať všem chutná :-).
Jak na to?
1
Banány rozmačkáme vidličkou.
2
Cuketu nastrouháme najemno a přidáme k banánům.
3
Máslo necháme rozpustit a trošku vychladnout. Následně ho přidáme k cuketovo-banánové směsi.
4
Přimícháme i vajíčka.
5
Mouky smícháme s jedlou sodou, kokosem a vanilkou (můžeme použít i skořici).
6
Sypké ingredience přimícháme k mokrým. Těsto by nemělo být ani velmi řídké ani tuhé.
7
Formu na biskupský chlebíček vyložíme papírem na pečení. Nalejeme do ní těsto a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na asi 45-55 minut. Je potřeba ho kontrolovat špejlí.
Teď už jen počkat, dokud trošku nevychladne, nahoře potřít mandlovým máslem nebo čoko-oříškovou pomazánkou (my milujeme tu od Powerlogy) a už si jen vychutnávat sladký den. :-)
Miluju poctivé věci, nechávám se inspirovat šikovnými lidmi a bavím se knihami, vařením a dalšími maličkostmi, které každý den přináší. Dělám věci, které mi přinášejí radost, a ty ostatní omezuji na minimum. :-) Jsem velkým fanouškem dobrého jídla, kvalitních potravin, pozitivního myšlení a všeho zdravého. A myšlenky z těchto oblastí s vámi budu ráda sdílet.