Tyto zapékané těstoviny s rajčatovo-dýňovou omáčkou a zeleninou představují super chutný způsob, jak do sebe dostat spoustu zeleniny bohaté na živiny. Jídlo je syté a vydatné, zachutná i dětem a masožravcům.
Jak na to?
1
Doporučuju si den předem připravit dýňové pyré. Dýni si očistíme, nakrájíme na kostky, uvaříme a rozmixujeme.
2
Troubu předehřejeme na 190 ˚C. Dáme vařit těstoviny. Uvaříme je tak, aby nebyly úplně měkké.
3
Mezitím si v pánvi ohřejeme olivový olej a osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájené houby a dusíme 10 minut. Přidáme rajský protlak, opět povaříme 5 minut. Postupně přidáme špenát a mícháme, dokud nezmenší svůj objem. Okořeníme.
4
Přidáme zeleninový vývar, promícháme, potom přidáme dýňové pyré a 1 hrnek nastrouhaného sýru a pokračujeme v míchání. Nakonec přidáme těstoviny a všechno spolu důkladně promícháme.
5
Směs přemístíme do zapékací mísy, posypeme ji zbylým sýrem a pečeme 20 minut nebo dokud se sýr nezapeče.
Dobrou chuť! 😊
Nyní navíc k ročnímu členství získáváš jako dárek naši kuchařskou knihu plnou zdravých receptů. Podívej se, i na více benefitů, které nabízíme našim premium členům.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz